Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav

Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav
0
40

Garfield

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
42,750
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
46
F-D Coin
80
kusbasietli-aspirli-uzumlu-fistikli-pilav.jpg

Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 subardağı pilavlık pirinç
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı kuşüzümü vee çamfıstığı
  • 1 tatlı kaşığı aspir
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 150 gram kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz,tozşeker,limonsuyu
  • Yarım çay kaşığı karabiber,tarçın,yenibahar

Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Kuşbaşı etleri çok küçük doğranmış olsun etlerde yağ ve sinir olmasın aspir baharatçılarda bulunuyor adı yalancı safran olarak ta geçiyor.
  1. Tencereye önce eti koyalım suyu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Sonra yağları koyalım karıştıralım.
  3. 2-3 dk kavuralım fıstığı koyalım.
  4. 1 dk koyalım.
  5. Sonra çok küçük doğranmış soğanı sarımsağı koyalım karıştıralım üzümü serpelim karıştıralım.
  6. Sıcak suyunu verelim ılık tuzlu suda bekletip yıkadığımız pirinci ilave edelim karıştıralım.
  7. Tuz baharatları serpelim.
  8. Yarım çay bardağı suda aspiri 2-3 dk kaynatalım.
  9. Sonra süzerek pilava katalım bir karıştıralım. Fokurdayınca ocağın altın kısalım.
  10. Suyunu çekene kadar pişirelim.
  11. Sonra demlenmeye bırakalım afiyet olsun.
Kuşbaşı Etli Aspirli Üzümlü Fıstıklı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,693Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt