Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuşbaşı Et İle Türlü

Kuşbaşı Et İle Türlü

elektronikci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,347
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kusbasi-et-ile-turlu.jpg

Kuşbaşı Et İle Türlü Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet domates
  • 4 adet patlıcan
  • 4 adet yeşil biber
  • 3 adet patates
  • 1 adet iri soğan
  • 1 küçük diş sarımsak
  • Zeytinyağı ve tereyağı

Kuşbaşı Et İle Türlü Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır

Yine nefis mi nefis tam bir kış yemeği olan ablamın tarifi ile geldim o zaman hemen başlayalım ????.
  1. Öncelikle etimizi küp küp ne çok büyük ne çok küçük olacak şekilde doğrayarak ısınmış tavamıza atarak güzelce kavuralım.
  2. Etimiz kavrulurken biber,patlıcan, domates, patates ve soğanı küp küp doğrayalım.
  3. Etimiz yumuşadıktan sonra soğanları atalım ve kavurmaya devam edelim soğanlar et ile birlikte pembeleşinceye kadar kavrulduktan sonra biberleri atarak kavurmaya devam ediyoruz.
  4. Biberler de kavrulduktan sonra patlıcanları atalım.
  5. Tencere kapağını kapatıp yumuşamasını sağlayalım.
  6. Patlıcanlarımızda yumuşadıktan sonra patatesleri zeytinyağı ve tereyağı ekleyerek tekrar pişmeye bırakıyoruz.
  7. Son olarak sarımsağı rendeleyelim domatesleri ekleyelim.
  8. Tuz ve damak zevkinize göre baharat ekleyip karıştırarak kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Kuşbaşı Et İle Türlü Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,654Mesajlar
33,044Kullanıcılar
Mahmut343Son üye
Üst Alt