
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gr margarin
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı pudra şekeri
- Yarım su bardağı nişasta
- 3 yemek kaşığı nişasta
- Alabildiğine un
- Badem şekeri
- Pişmaniye
Kuş Yuvası Kurabiyesi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç tüm malzemeler yoğurulacak kaba alınır ve güzelce harmanlanır.
- Daha sonra un kontrollü bir şekilde eklenerek hamur yoğurulur (yumuşak bir hamur olmalı kulak memesi gibi olması yeterlidir).
- Daha sonra sarımsak ezeceğine hamurdan parçalar konularak yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize sıkılır (rendenin büyük gözüyle de yapılabiliyor benim evimde sarımsak ezeceği olmadığı için rende tercih ettim).
- Ortasına küçük kapak yardımıyla batırılarak yuvak görünümü verilir.
- 180 derecede ısıtılmış fırında 20 dk pişirilir.
- Pişen kurabiyelerimiz iyice soğuduktan sonra pişmaniye ve badem şekeri ile süslenir.