Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurutulmuş Biber Mezesi

Kurutulmuş Biber Mezesi

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
19
Kurutulmuş Biber Mezesi Tarifi İçin Malzemeler

*10 adet kurutulmuş biber
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 tatlı kaşığı pul biber
*1 tatlı kaşığı kekik
*Yarım çay bardağı sıcak su
*3 *yemek kaşığı yoğurt

Kurutulmuş Biber Mezesi Tarifi Yapılışı Öncelikle acı çok seven kişiler kurutulmuş acı biber alabilirler Ben dolmalık biberle yaptım çünkü çok acı olmasını istemiyorum Biberleri yıkayıp, sıcak suda üstü kapalı bir yerde bekletiyoruz 15 dk Daha sonra iyicene süzüp, elimizle sıkıyoruz, su kalmamalı ve istediğimiz boyutta kesiyoruz Tavada zeytinyağında üç dk kadar kızartıyoruz Daha sonra baharatları ekliyoruz, ne kadar çok seviyorsanız o kadar pul biber ekleyin Kekik bir tatlı kaşığı yetiyor ve az *tuz 23*dk soteleyip, yarım çay bardağı kadar sıcak su ekleyip, karıştırın Suyu çekince tabağa alıp, soğuduktan sonra ister o şekilde isterseniz üç kaşık yoğurtla karıştırabilirsiniz Çok pratik bir meze, eşim sevdiği için yapıyorum devamlı Baharatlar ve biber miktar olarak eşit artmalı ben iki kişilik yaptım,sevdiğiniz kadar baharatları ekleyebilirsiniz Afiyet olsun

858,506Konular
982,850Mesajlar
33,082Kullanıcılar
iptvmaSon üye
Üst Alt