nicebayan
FD Üye
- Etkileşim
- 2
- Web sitesi
- nicebayan.com
- F-D Coin
- 95
Belirtilmiş bir kasıt ya da gaye grubuna yönelik, birbiriyle benzer eylemlerin gerçekleştirilmesi için bireylrin önceden belirlenmiş tutum kalıpları, görevler ve sorumluluklar çerçevesinde bir araya gelmesiyle oluşan, bütünleyici ve mantıksal bağ gösteren toplumsal yapılanmaya kurum denir
Sosyal Örgüt ise kayıtlı bir niyet civarda yığılmış ve toplum yararına hizmet veren topluluklara denir
sosyal kurumların özellikleri ;
Toplumun ihtiyaçlarını karşılarlar
Beli görev ve vizonları vardır
Bellirli kuralları vardır
Alt tabaka ve üst tabaka yöneticileri vardır
Eğitim verirler
Sosyal Kurumların Amacı :
Sosyal kurumlar yada örgütler, toplum içinde yaşamış bireylerin hayat haklarını teminat altına almak ve gözetmek bu hakları geliştirmek amacı ile etkinlik gösteren kurumlardır
Sosyal Kurum Örnekleri ;
Çocuk Esirgeme Kurumu, Darülaceze, Yaşlılar Evi, Kadın Sığınma Evleri, gibi kurumlar ile Darüşşafaka gibi eğitim kurumları misal verilebilir Bu kurumlar devlet kadar kurulan, korunan ve desteklenen kurumlardır *
Sosyal Örgüt ise kayıtlı bir niyet civarda yığılmış ve toplum yararına hizmet veren topluluklara denir
sosyal kurumların özellikleri ;
Toplumun ihtiyaçlarını karşılarlar
Beli görev ve vizonları vardır
Bellirli kuralları vardır
Alt tabaka ve üst tabaka yöneticileri vardır
Eğitim verirler
Sosyal Kurumların Amacı :
Sosyal kurumlar yada örgütler, toplum içinde yaşamış bireylerin hayat haklarını teminat altına almak ve gözetmek bu hakları geliştirmek amacı ile etkinlik gösteren kurumlardır
Sosyal Kurum Örnekleri ;
Çocuk Esirgeme Kurumu, Darülaceze, Yaşlılar Evi, Kadın Sığınma Evleri, gibi kurumlar ile Darüşşafaka gibi eğitim kurumları misal verilebilir Bu kurumlar devlet kadar kurulan, korunan ve desteklenen kurumlardır *