Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurumayan Tava Böreği

Kurumayan Tava Böreği
0
101

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kurumayan Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

*3 adet yufka

Sos için;

*2 fincan yoğurt
*2 fincan sıvı yağ

Arasına;

*Çeyrek bağ maydanoz
*1, 5 su bardağı kaşar peyniri

Kurumayan Tava Böreği Tarifi Yapılışı İlk önce maydanoz yıkanır, süzülünce yemeklik doğranıp peynir ile karıştırılır
Yağlanmış tavaya ilk yufka dışarı taşacak şekilde yerleştirilir sos malzemeleri karıştırılıp fırçayla ilk yufkaya sürülür, ikinci yufkanın yarısı parçalanarak üzerine koyulup sos sürülür, yufkanın yarısı parçalanarak koyulup tekrar sos sürülür, iç harcı yayılır, üçüncü yufkanın yarısı üzerine koyulup sos sürülür Kalan yarısı da koyulup ilk yufka içeri katlanır ve kalan sos sürülüp ocağın en büyük gözüne alınır, altı kısık şekilde tavayı arada bir sallayarak pişirilir, ters çevrilip tava hafif yağlanır, diğer tarafı da pişirilir, ocağın altı kapatılıp böreğin üzeri kapatılır beş dakika bu şekilde dinlendirilip servis edilir

Similar threads

Nar Gibi Kızaran Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 adet yufka *1 kase kadar istediğiniz çeşit peynir (ben lor peynirle beyaz peyniri karıştırdım) *56 dal maydanoz Sosu için: **1 çay bardağı süt *Yarım çay bardağı sıvı yağ Kızartmak için; *Sıvı yağ Nar Gibi Kızaran Tava...
Cevaplar
0
Görüntüleme
130
Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi İçin Malzemeler *3 adet hazır yufka *2 adet yumurta *1 çay bardağı süt *1 kahve fincanı sıvı yağ Tava ve böreğin üzeri için; *Yarım çay bardağı sıvı yağ İç Harcı; *Peynir ve maydanoz *Yeterli miktarda Tava Böreği (Su Böreği Tadında) Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
82
Kaşarlı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *3 yufka *2 yumurta *12 su bardağı süt *12 çay bardağı sıvı yağ *Kaşar rendesi Kaşarlı Tava Böreği Tarifi Yapılışı Teflon tava yağlanıp, ilk yufka bütün olarak kenarlarına taşacak şekilde serilir Yumurta, yağ ve süt karıştırılıp yufkanın her...
Cevaplar
0
Görüntüleme
57
Peynirli Tepsi Böreği Tarifi İçin Malzemeler *5 adet yufka *Peynir (Ben lor ve yağlı peynir karışık kullandım) Sosu için; *1 yumurta *1 su bardağı sıvı yağ *1 su bardağı süt *(Peynir çok tuzluysa sosa tuz koymuyorum sizler damak zevkinize göre ayarlayın) Peynirli Tepsi Böreği Tarifi...
Cevaplar
0
Görüntüleme
78
Vitaminli Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler *2 adet kabak *56 dal pırasa *1 adet havuç *Karabiber, pul biber, tuz *4 adet yufka yarım kase peynir Islatmak için; *yarım bardak su yarım bardak sıvı yağ Vitaminli Tava Böreği Tarifi Yapılışı Önce içini hazırlayalım pırasaları küçük...
Cevaplar
0
Görüntüleme
97
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt