iltasyazilim
FD Üye
Kurufasulyem Tarifi İçin Malzemeler
*2 su bardağı kuru fasulye
*2, 5 yemek kaşığı salça
*1 domates
*2 orta boy soğan
*Yağ
*Tuz
Kurufasulyem Tarifi Yapılışı Yemek yapmayı yeni öğrendiğim zamanlar bir kitap almıştım ondan uyguluyordum evleneli dört sene oldu hala gelen misafirlerime yaparım onlarda afiyetle yerler *Fasulyeleri ılık sıcağa yakın tuzsuz suda en az iki saat ağzı kapalı bekletiyoruz Daha sonra suyunu süzüp üstünü geçene kadar su ile dolduruyoruz 15 dk haşlıyoruz, fasülyeler haşlanırken üzerinde oluşan beyaz köpükleri topluyoruz ki gaz yapmasın Sonra fasülyelerimizi haşlarken 43 çay bardağı zeytinyağımızı biraz ısıtıyoruz bu arada bir bardak suyu bir yerde kaynamaya bırakıyoruz Isıttığımız yağımıza rendelediğimiz soğanımızı atıyoruz ve 3 dk kavuruyoruz (eğer biber eklemek istiyorsanız ki çok güzel bir tat veriyor 1 tane kırmızı biberi doğrayarak soğanları kavururken atmamız gerekir) Daha sonra salçamızı da atıp iki dk da böyle kavuruyoruz daha sonra üzerine sıcak suyumuzu ekleyerek on dk sık sık karıştırarak kavuruyoruz kavurduğumuz sosumuza suyu ile beraber fasülyelerimizi atıyoruz, üzerine rendelediğimiz domatesi atıyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz kapağını kapatıyoruz önce harlı ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz tuzumuzu fasülyelerimiz yumuşadıktan sonra atıyoruz on dk daha pişirip altını kapatıp kapağı kapalı biraz dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun*Not:Ocağımızın küçük bölümünü kullanıyoruz
*2 su bardağı kuru fasulye
*2, 5 yemek kaşığı salça
*1 domates
*2 orta boy soğan
*Yağ
*Tuz
Kurufasulyem Tarifi Yapılışı Yemek yapmayı yeni öğrendiğim zamanlar bir kitap almıştım ondan uyguluyordum evleneli dört sene oldu hala gelen misafirlerime yaparım onlarda afiyetle yerler *Fasulyeleri ılık sıcağa yakın tuzsuz suda en az iki saat ağzı kapalı bekletiyoruz Daha sonra suyunu süzüp üstünü geçene kadar su ile dolduruyoruz 15 dk haşlıyoruz, fasülyeler haşlanırken üzerinde oluşan beyaz köpükleri topluyoruz ki gaz yapmasın Sonra fasülyelerimizi haşlarken 43 çay bardağı zeytinyağımızı biraz ısıtıyoruz bu arada bir bardak suyu bir yerde kaynamaya bırakıyoruz Isıttığımız yağımıza rendelediğimiz soğanımızı atıyoruz ve 3 dk kavuruyoruz (eğer biber eklemek istiyorsanız ki çok güzel bir tat veriyor 1 tane kırmızı biberi doğrayarak soğanları kavururken atmamız gerekir) Daha sonra salçamızı da atıp iki dk da böyle kavuruyoruz daha sonra üzerine sıcak suyumuzu ekleyerek on dk sık sık karıştırarak kavuruyoruz kavurduğumuz sosumuza suyu ile beraber fasülyelerimizi atıyoruz, üzerine rendelediğimiz domatesi atıyoruz üzerini geçecek kadar sıcak su ekliyoruz kapağını kapatıyoruz önce harlı ateşte kaynayana kadar daha sonra kısık ateşte pişene kadar pişiriyoruz tuzumuzu fasülyelerimiz yumuşadıktan sonra atıyoruz on dk daha pişirip altını kapatıp kapağı kapalı biraz dinlendirip servis yapıyoruz afiyet olsun*Not:Ocağımızın küçük bölümünü kullanıyoruz
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.