iltasyazilim
FD Üye
Kuru Yaban Mersini Hoşafı Tarifi İçin Malzemeler
*1 su bardağı kuru yaban mersini
*1, 5 su bardağı şeker damak tadına göre değişebilir)
*6 su bardağı su
*1 tane çubuk tarçın
*1 tane karanfil
Kuru Yaban Mersini Hoşafı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yarın ramazan ayı başlıyor Herkesin ibadetlerinin ve dualarının kabul olduğu bir ay olsun Allah hepimizi bir sonraki ramazana da kavuştursun inşallah
Ramazanda bizim soframızın olmazsa olmazı hoşaftır Her zaman kuru üzüm hoşafı yapardım, ilk defa kuru yaban mersininden yaptım İnanılmaz güzel bir tat Mutlaka deneyin derim Yapılışına gelince
Bir gece önceden ya da 7 8 saat boyunca 1 bardak yaban mersinini 6 su bardağı suda ıslatın
Süre sonunda suyun rengi çok güzel bir kırmızıya dönecek Bu suyu dökmeyin İçine tarçın ve karanfili ekleyin
Ocağa alın Kaynayıncaya kadar hızlı, kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 30 dakika kaynatın ( Süre yaban mersinlerinin yumuşamasına göre değişebilir Bende 30 dakika yetti )
Süre sonunda 1, 5 bardak şekeri ekleyin, eritinceye kadar karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın
Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın Servis için bir gün bekleyin Çünkü kıvamı bir gün sonra daha yoğun ve güzel oluyor
Pilav, makarna ve et yemekleri yanında servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
*1 su bardağı kuru yaban mersini
*1, 5 su bardağı şeker damak tadına göre değişebilir)
*6 su bardağı su
*1 tane çubuk tarçın
*1 tane karanfil
Kuru Yaban Mersini Hoşafı Tarifi Yapılışı Merhabalar,
Yarın ramazan ayı başlıyor Herkesin ibadetlerinin ve dualarının kabul olduğu bir ay olsun Allah hepimizi bir sonraki ramazana da kavuştursun inşallah
Ramazanda bizim soframızın olmazsa olmazı hoşaftır Her zaman kuru üzüm hoşafı yapardım, ilk defa kuru yaban mersininden yaptım İnanılmaz güzel bir tat Mutlaka deneyin derim Yapılışına gelince
Bir gece önceden ya da 7 8 saat boyunca 1 bardak yaban mersinini 6 su bardağı suda ıslatın
Süre sonunda suyun rengi çok güzel bir kırmızıya dönecek Bu suyu dökmeyin İçine tarçın ve karanfili ekleyin
Ocağa alın Kaynayıncaya kadar hızlı, kaynadıktan sonra orta ateşe alıp 30 dakika kaynatın ( Süre yaban mersinlerinin yumuşamasına göre değişebilir Bende 30 dakika yetti )
Süre sonunda 1, 5 bardak şekeri ekleyin, eritinceye kadar karıştırın ve 5 dakika daha kaynatın
Ocağı kapatın ve soğumaya bırakın Servis için bir gün bekleyin Çünkü kıvamı bir gün sonra daha yoğun ve güzel oluyor
Pilav, makarna ve et yemekleri yanında servis edebilirsiniz
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.