Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Üzümlü Ekmek

Kuru Üzümlü Ekmek

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kuru Üzümlü Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

*2 su bardağı tam buğday unu
*2 su bardağı ılık süt
*1 küp yaş maya (42 gr)
*1 tatlı kaşığı bal
*1 çay kaşığı tuz
*2 tatlı kaşığı toz şeker
*Beyaz un (Normal, pastalık, böreklik un)

İçi için:


*34 yemek kaşığı kuru üzüm
*Fındık
*2 yemek kaşığı toz şeker
*Tarçın

Kuru Üzümlü Ekmek Tarifi Yapılışı Ilık sütün içine toz şeker ve mayayı koyuyoruz ve kabarması için bekliyoruz Tam buğday ununu bir kabın içine eliyoruz Süt, maya, şeker karışımını, balı, tuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz Normal unla ele yapışmayan bir kıvam elde ediyoruz Ilık ortamda 30 dakika kadar mayalanmaya bırakıyoruz Mayalanan hamuru ikiye bölüyoruz Hamurun birini açıp üzerine şeker serpiyoruz Kuru üzüm ve fındığı da serpip en son tarçın serpiştirip iki ucundan rulo yapıyoruz Diğer hamurumuzu da açıp rulo olan hamura sarıyoruz Araya isterseniz tereyağı koyabilirsiniz Hamuru yaplanmış kalıba yada yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye koyup 30 dakika daha mayalandırıyoruz Hamurun üstüne süt sürüp toz şeker serpiyoruz 210 dereye ısıtılmış fırınımızın altına ısıya dayanıklı bir kapla su koyuyoruz (Ekmek için gereken nemi sağlıyor ve ekmek yumuşak oluyor) Hamurumuzu fırına veriyoruz 15 dakika sonra dereceyi 180?e indiriyoruz 40 dakika sonra ekmeğimiz hazır Soğuması için tel fırın ızgarası, nihale vs üzerine koyuyoruz Tamamen soğuyunca dilimliyoruz Aynı malzemeyle iç karışımını değiştirerek değişik ekmekler elde edebilirsiniz (Çikolata kreması da sürülebilir) Çok şekerli olmayan güzel bir ekmek elde ediyoruz Afiyet olsun
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt