
Kuru Üzüm Topları Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı leblebi
- 1 su bardağı kuru üzüm (sıcak suda bekletilmiş)
- 3-4 yemek kaşığı süt (kıvam vermede)
- 2 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
- 2 tatlı kaşığı hindistan cevizi
- Antep fıstığı tozu/ hindistan cevizi tozu/ keçiboynuzu unu yahut kakao da olur
Kuru Üzüm Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Leblebiler robottan toz haline gelene dek çekilir.
- Sırasıyla sıcak suda bekletilmiş kuru üzüm, keçiboynuzu unu, hindistan cevizi ve kıvam sağlamak için en son biraz da süt eklenir hepsi çekilir. (sütü az ve dikkatli ekleyin, şayet sıvı olursa kakao ekleyip kıvamı yakalayabilirsiniz).
- Top formu verilir ve isteğiniz materyale bulayarak tüketebilirsiniz.
Tanesi yaklaşık 40 kalori.
Kuru Üzüm Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı