
Kuru Sebzelerden Yoğurtlu Meze Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım su bardağı kutulmuş patlıcan
- Yarım su bardağı kurutulmuş biber
- Yarım su bardağı kurutulmuş domates
- 1 ortaboy kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 kase süzme yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tozbiberi
Kuru Sebzelerden Yoğurtlu Meze Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba sizlere lezzetli ve pratik bir meze tarifi bırakıyorum buraya ???? kurutulmuş sebzeleriniz varsa mutlaka denemelisiniz.
- İlk önce sebzelerimizi 10 dk haşlayalım.
- Bir tavaya sıvı yağ ile küp doğranmış soğanlar eklenir ve sotelenir.
- Sotelenen soğanların üzerine salçalar eklenir ve kavrulur.
- Haşlanan sebzeler süzülür ve tavaya ilave edilir. 2-3 dk kavrulur sıcak su ve tuz eklenir.
- Su iyice çekinceye kadar kavuralım.
- Sonra servis tabağına alalım.
- Ayrı bir kasede süzme yoğurt, dövülmüş sarımsak ve tuz eklenir iyice karıştırılır.
- Sebzelerin üzerine yoğur eklenir.
- Tereyağı küçük bir tavada eritilir üzerine toz biberi eklenir ve son olarak mezemizin üzerine sostan dökülür. Afiyet olsun ????.