Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı İçin Gereçler
- Dilediğiniz kadar kuru biber, kuru patlıcan, kuru patlıcan içi ve kuru domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Kuru Zerzevat Kavurması Tanımı Yapılışı
- Biber ve patlıcan kuruları güzelce yıkanır tencereye alınır, üzeri geçecek kadar su eklenir ve haşlanır.
- Haşlanan sebzeler kevgir yardımı ile bir süzgece alınır ve ocağın altı kapatılır.
- Domates kuruları suya atılır ve 5 dakika sıcak su da bekletilip sudan alınır.
- Farklı bir tencerede sıvı yağ da salça kavrulur ve kuru sebzeler de eklenerek yaklaşık 10 dakika kavrulur ve servis edilir.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.