iltasyazilim
FD Üye
Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
*810 adet kuru patlıcan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salças
*2 diş sarımsak
*1 kase yoğurt
*1 tane kırmızı biber
*1 tane yeşil biber (ben yazın buzdolabında sakladığım biberi kullandım )
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*200 gram kıyma
Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce yazın kurutulmuş patlıcanları yıkayıp tuzlu suda 20 dak bekletelim, suyunu süzüp yıkayıp, tencereye koyup üzerine su dökelim yumuşayana kadar haşlayalım ,soğanı kavuracaksanız rengi kızarana yakın biber ilave ediliyor, sonra sonra salça daha sonra ayrıca kavrulmuş kıymayı ilave edelim, biraz kavuralım, haşlanmış patlıcan ilave edip karıştıralım ,yarım su bardağı su ilave edelim ,pul biber,tuz ,dökelim, suyu çekilinceye dek pişiriyoruz, servis ederken sarımsaklı yoğurt dökelim ,afiyet olsun
*810 adet kuru patlıcan
*1 yemek kaşığı domates salçası
*1 yemek kaşığı biber salças
*2 diş sarımsak
*1 kase yoğurt
*1 tane kırmızı biber
*1 tane yeşil biber (ben yazın buzdolabında sakladığım biberi kullandım )
*1 orta boy soğan
*Yarım çay bardağı sıvı yağ
*200 gram kıyma
Kuru Patlıcan Yemeği Tarifi Yapılışı İlk önce yazın kurutulmuş patlıcanları yıkayıp tuzlu suda 20 dak bekletelim, suyunu süzüp yıkayıp, tencereye koyup üzerine su dökelim yumuşayana kadar haşlayalım ,soğanı kavuracaksanız rengi kızarana yakın biber ilave ediliyor, sonra sonra salça daha sonra ayrıca kavrulmuş kıymayı ilave edelim, biraz kavuralım, haşlanmış patlıcan ilave edip karıştıralım ,yarım su bardağı su ilave edelim ,pul biber,tuz ,dökelim, suyu çekilinceye dek pişiriyoruz, servis ederken sarımsaklı yoğurt dökelim ,afiyet olsun