
Kuru Patlıcan Ve Salatalık Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 dizili ip kuru dolmalık patlıcan
- 1 dizili ip kuru dolmalık salatalık
- Sıcak su
- 1 çay kaşığı tuz
- 100 gr kadar kıyma
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- Yarım tatlı kaşığı sumak
- 1 çay kaşığı acı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 kaç dal taze maydanoz
- 2 çay kaşığı nar ekşisi
- 2 su bardağı herhangi bir pirinç türü
- 3 tane kuru soğan
- Üzerini geçecek kadar sıcak su
- Servis ederken üzerine sıkmak için 1tane limon
Kuru Patlıcan Ve Salatalık Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kuru patlıcanlar çatal batacak kadar oluncaya kadar sıcak tuzlu suda haşlanır yaklaşık 5dk kadar.
- Patlıcanında cinsine göre değişiyor o yüzden çatal batırıyorsa çokta hamurlaştırmadan alıp, soğuk sudan geçirin salatalıklar zaten suyu görür görmez yumuşuyor onları soğuk suda biraz beklerseniz bile yeterli oluyor.
- Kuruları haşlama ve suda bekletme işlemi sonrası süzgece alın. Pirinci birkaç defa sudan geçirip güzelce nişastasından arındırın ve sıcak sudan birkaç dakika pilav yapar gibi bekletip, tekrar süzün.
- Derin bir kap içinde soğanı rendeleyin maydanozları ince ince doğrayıp tüm iç harç malzemelerini ekleyip harmanladıktan sonra patlıcanları doldurun salatalıklar narin olduğu için yırtılabilir endişeye kapılmayın.
- Yırtılan salatalık kurularınıda lahana sarar gibi sarıp sıktırarak şekil verip düdüklü tencereye yerleştirin üzerini geçecek kadar su ekleyip damak tadınıza göre salçalı suda yapabilirsiniz tuz yağda ekleyebilirsiniz ben düz yaptım.
- Düdüklüde kısık ateşte 30 dk kadar pişirin altını kapatın havasını aldıktan sonra patlıcanlar çatalla dokunun. Pişmediyse biraz daha pişirin dediğim gibi bazı kurular geç pişebiliyor sert kalabiliyor kontrollü olarak pişirin.
- Piştikten sonra ılık olarak üzerine limon sıkarak servis edin deneyeceklere şimdiden afiyet şifa olsun.