
Kuru Patlıcan Ve Kuru Kapya Biber Dolması Tanımı İçin Materyaller
- Kuru patlıcan
- Kuru kapya biber
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 soğan
- Zeytinyağı
- Silme çay kaşığı tuz
- Çay kaşığı ucuyla karabiber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- Çay kaşığı ucuyla pul biber
- 1 yemek kaşığı salça
Kuru Patlıcan Ve Kuru Kapya Biber Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Kuru patlıcan ve kapya biberini bir tencerede haşlıyoruz.
- Öteki bir tencerede zeytinyağında soğanları kavuralım salçayı ek edip pirinçleri ekleyelim.
- Biraz kavrulduktan sonra baharatlarını koyalım dilediğiniz kadar arttırıp azaltabilirsiniz.
- Üzerini geçecek halde su koyup ağzını kapatalım 5-10 dakika kadar pişirelim.
- Soğuduktan sonra içlerini dolduralım.
- Bir kasede su, salça ve bir kaşık zeytinyağını karıştırıp üzerine dökelim 10-15 dakika kadar ağzını kapatıp pişirelim.