
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 11 adet kuru patlıcan
- 11 adet kuru biber
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 150 gram dana kıyma
- 1 su bardağı pirinç
- 1/2 (yarım) su bardağı bulgur
- 1/2 (yarım) su bardağı zeytinyağ
- 1 tutam maydanoz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 3 yemek kaşığı nar ekşisi
- 3 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yaklaşık 3 su bardağı sıcak su
Kuru Patlıcan Ve Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak kuru patlıcan ve biberler yıkayın. Derin bir tencerede yaklaşık 15 dakika, patlıcan ve biberler yumuşayana kadar haşlayın.
- Haşladıktan sonra hepsini derin bir kase suyun içerisine alarak soğumalarını sağlayın.
- İç harcı için pirinç ve bulguru yıkayın.
- Ardından bir kapta pirinç, bulgur, rendelenmiş soğan, kıyma, domates salçası, biber salçası, doğranmış maydanoz, nar ekşisi, zeytinyağ, baharatlar ve tuzu güzelce karıştırın. Birbirleri ile özdeşleşsinler.
- Sudan çıkartıp süzdüğünüz patlıcan ve biberlere iç harçtan doldurmaya başlayın.
- Pişince dışarı taşmamaları için yarısından biraz daha fazla doldurmanız yeterli.
- Ağızlarını kapatıp düzelttikten sonra tencereye yatay bir şekilde dizin.
- Dizdikten sonra üzerlerine 1 yemek kaşığı nar ekşisi ve 3 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirin.
- Patlıcan ve biberlerin üzerlerini biraz geçecek kadar sıcak su ekleyin.
- Son olarak üzerine uygun bir tabak kapattıktan sonra tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kontrol ederek yaklaşık 45 dakika pişirin.
- Piştikten sonra üzerindeki tabağı dikkatlice alın.
- Üzerine kıyılmış maydanoz serptikten sonra, ister sıcak ister soğuk dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.