
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı İçin Materyaller
Dolma içi için :
- 30 adet büyük uzunluk kuru patlıcan
- 250 gram kıyma
- 2 su bardağı pirinç
- 3 adet soğan
- 3 iri diş sarımsak
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- 2 tatlı kaşığı toz sumak
- 2 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kuru reyhan
- Bir tutam maydanoz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 adet domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Su
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle patlıcanlar 20 dakika kadar kaynar suda haşlanır.
- Sonrasında içine tuz eklenmiş soğuk suya alınır ve en az 1 saat bu suda bekletilir.
- Acısının çıkması ve patlıcanın daha lezzetli olması için bu adım çok değerlidir.
- Bir kapta pirinç hariç bütün iç gereçler uygunca yoğurulur.
- Kırılmaması için en son pirinç eklenerek bir çeşit daha karıştırılır.
- Sonrasında hazırlanan iç, patlıcanların yarısına gelecek biçimde doldurup tencereye dizilir.
- Başka bir kapta domates rendesi,sarımsak,nar ekşisi,salça,tuz,sıvı yağ karıştırılır.
- Tenceredeki patlıcanların üzerine bu sos dökülür.
- En son patlıcanların düzeyine çıkacak kadar kaynar su eklenir.
- Üstüne bir tabak kapatarak kaynayana kadar yüksek ateşte,sonra yaklaşık 45 dakika kısık ateşte pişirilir. Biraz dinlendirilip servis edilir.
Bu iç gereç 30 büyük dolmayı yahut 50 küçük dolmayı tam doldurur.
Şimdiden deneyenlere afiyet olsun.
Kuru Patlıcan Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı