teknolojiuzmani
FD Üye
Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı İçin Malzemeler
- Salamura yaprak ölçüsü isteğe bağlı
- 6 adet kuru patlıcan
- 6 adet kuru biber
- 1 ,5 soğan
- 1 baş sarımsak
- 1 ,5 su bardağı pirinç
- Maydanoz
- Nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1cay kaşığı pul biber
- Tuz
- Yarım su bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı domates konservesi
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 5 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle salamura yaprakları bir gece evvelce suya basalım tuzu büsbütün gitsin.
- İç harcını hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayıp sarımsakları da birebir biçimde maydanoz ve naneyi de doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
- Üzerine pirinci yıkayıp ekleyelim.
- Domates konservesi biber salçası, tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
- Zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştıralım.
- İç harcımız hazır bir yandan da kaynar suda kuru patlıcan ve kuru biberleri haşlayalım.
- 2 dk kâfi daha sonra alıp suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
- Önce yaprakları saralım daha sonra da kuruları dolduralım.
- Sosumuzu hazırlayalım zeytinyağında sarımsakları kavurup biber salçası tuz ve baharatları ek ediyoruz
- İyice kavurup üzerine yarım çay bardağı su ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim.
- Kaynar suyu da dolmaların üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakalım.
- Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.