Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz)

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz)

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı İçin Malzemeler

  • Salamura yaprak ölçüsü isteğe bağlı
  • 6 adet kuru patlıcan
  • 6 adet kuru biber
İç harcı için:
  • 1 ,5 soğan
  • 1 baş sarımsak
  • 1 ,5 su bardağı pirinç
  • Maydanoz
  • Nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1cay kaşığı pul biber
  • Tuz
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı domates konservesi
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
Üzerinin sosu:
  • 5 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • Yarım yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle salamura yaprakları bir gece evvelce suya basalım tuzu büsbütün gitsin.
  2. İç harcını hazırlayalım. Soğanı ince ince doğrayıp sarımsakları da birebir biçimde maydanoz ve naneyi de doğrayıp karıştırma kabına alıyoruz.
  3. Üzerine pirinci yıkayıp ekleyelim.
  4. Domates konservesi biber salçası, tuz ve baharatları ek edip karıştırın.
  5. Zeytinyağını da ekleyip güzelce karıştıralım.
  6. İç harcımız hazır bir yandan da kaynar suda kuru patlıcan ve kuru biberleri haşlayalım.
  7. 2 dk kâfi daha sonra alıp suyunu süzüp soğumaya bırakalım.
  8. Önce yaprakları saralım daha sonra da kuruları dolduralım.
  9. Sosumuzu hazırlayalım zeytinyağında sarımsakları kavurup biber salçası tuz ve baharatları ek ediyoruz
  10. İyice kavurup üzerine yarım çay bardağı su ekleyip dolmaların üzerine gezdirelim.
  11. Kaynar suyu da dolmaların üzerine çıkana kadar su ekliyoruz ve orta ateşte pişirmeye bırakalım.
  12. Suyunu çekene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun ????.
Kuru Patlıcan Bir Dolması (Yaprak Sarması Eşliğinde Lezzeti Tartışılmaz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,750Mesajlar
33,062Kullanıcılar
miko4267Son üye
Üst Alt