Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Mürdüm Erikli Kereviz Yemeği

Kuru Mürdüm Erikli Kereviz Yemeği
0
194

bilgisayarci

FD Üye
Etkileşim
1
F-D Coin
68

Kuru Mürdüm Erikli Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

• 1 adet büyük uzunluk kereviz
  • 1 küçük kase kuru mürdüm eriği
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet havuç
  • 1 Türk kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker
  • Yarım çay bardağı karabiber
  • 2 su bardağı su
Kerevizi suda bekletmek için;
  • 1 adet küçük limonun suyu

Kuru Mürdüm Erikli Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Bir kaba su koyalım limon suyu dökelim. Sonra kerevizi soyalım iri küp doğrayalım, limonlu suya atalım kuru erikleri yıkayalım, 10 dakika haşlayalım, süzelim.
  2. Havucu soyalım iri küp doğrayalım biberlerin çekirdeklerini çıkarıp, küçük doğrayalım soğanı soyup, yemeklik doğrayalım tencereye yağı koyalım soğanı havucu biberleri koyalım 2-3 dk kavuralım.
  3. Sonra kerevizi limonlu sudan çıkarıp, yıkayalım, tencereye ek edelim 2 dk kavuralım. Erikleri de ekleyelim, karıştıralım 5 dk çok kısık ateşte bu türlü pişsin.
  4. Sonra oda sıcaklığındaki suyu ek edelim. Tuz, karabiberi, şekeri serpelim karıştıralım, fokurdayınca ocağın altını kısalım. Kısık ateşte 40-45 dakika denetim ederek pişirelim afiyet olsun.
Kuru Mürdüm Erikli Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

Similar threads

Kuru Erikli Portakallı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 2 adet orta boy kereviz1 adet havuç1 adet kapya biber1 adet yeşil biber7-8 adet adet kuru erikYarım portakalın suyu ve kabuğunun rendesi1 yemek kaşığı pilavlık bulgur1 türk kahve fincanı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz,tozşekerYarım çay...
Cevaplar
0
Görüntüleme
71
Mürdüm Erikli Zeytinyağlı Taze Bamya Yemeği Tanımı İçin Materyaller Yarım kilo taze bamya10 adet mürdüm eriği1 adet kuru soğan5 diş sarımsak1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 tatlı kaşığı biber salçası1 çay kaşığı tuz toz tatlı biber toz şekerYarım çay kaşığı karabiber3 su bardağı su1 türk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
Ekşi Elmalı Brokolili Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 2 adet orta uzunluk kereviz1 adet yeşil ekşi elma1 adet en küçük uzunluk brokoli1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 adet kuru soğan1 adet havuç1 Türk kahve fincanı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber2 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
102
Zeytinyağlı Ayvalı Kereviz Yemeği Tarifi İçin Malzemeler 1 adet büyük boy kereviz1 adet orta boy ayva1 adet kuru soğan1 adet havuç1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 tutam kerevizin yeşil yaprakları1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber1 küçük boy türk kahve fincanı zeytinyağı1,5...
Cevaplar
0
Görüntüleme
56
Zeytinyağlı Nohutlu Erikli Pırasa Yemeği Tanımı İçin Malzemeler 1 demet pırasa1 adet kuru soğan8-9 adet kuru erik1 su bardağından bir parmak eksik haşlanmış nohut1 adet havuç1 adet kapya biber1 adet yeşil biber1 Türk kahve fincanı zeytinyağı1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
92
858,505Konular
982,708Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt