
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı İçin Materyaller
- 125 gram tereyağ
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı esmer şeker
- 1 yumurta
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 su bardağı un (200ml)
- 5 tane hurma
- 4 tane kayısı
- 4 tane incir
- Yarım çay bardağı üzüm
- 1 çay bardağı ceviz
Kuru Meyveli Kurabiye Tanımı Yapılışı
- İncir, kayısı, hurma küçük küçük doğrayalım cevizi elimizle küçük kesimler kıralım ve üzümüde ekleyip iç harcı birbirine karıştıralım.
- Yoğurma kabına tereyağ ve esmer şekeri koyup yoğuralım krema kıvamına gelen yağın üzerine un ve kabartma tozu hariç bütün materyalleri ekleyip karıştıralım.
- Kabartma tozu ve unu ekleyip ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edelim.
- İsterseniz bütün kuru meyveleri hamura karıştırıp rulo formunda kesebilir yada kopart biçiminde yapabilirsiniz.
- İsterseniz benim yaptığım üzere yuvarlayarak orta kısmını çanak formda açıp orta kısma iç harçtan doldurup kenardan içe gerçek kapatıp yuvarlak form verebilirsiniz nasıl tercih ederseniz.
- Biçimini verdiğimiz kurabiyeleri fırın kağıdı serilmiş tepsiye dizelim evvelce ısıtılmış 180 derece fırında altı hafif kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirelim.
- Pişen kurabiyeleri fırından çıkartıp soğutalım. Dileğinize nazaran üzerine hafif pudra şekeri serpilebilirsiniz. Ağızda dağılan mis üzere tadı ile şahane bir kurabiye. Afiyet olsun????.