Kuru Meyveli Kek Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağına yakın şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2.5 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı kuru meyve yahut isteğe bağlı çikolata modülleri
Kuru Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şeker yaklaşık 7-8 dakika çırpılır.
- Sonra içerisine süt ve yağ konur 1 dakika çırpılır.
- Un, kabartma tozu, vanilya eklenip çok cıvık olmayan bir karışım elde edilir.
- En son içerisine (en alta yapışmasın diye) una bulanmış kuru meyveler eklenir ve karıştırılır.
- 169 derece evvelden ısıtılmış fırında yaklaşık 40 45 dakika denetimli pişirilir.
- Soğuduktan sonra kalıptan çıkartıp afiyetle yiyebilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.