Kuru Meyveli Kek Tarifi İcin Malzemeler
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı ılık su
*12 (yarım) su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı zeytinyağısıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağına yakın karışık kuru meyve (Karışık haliyle paket olarak satılanlardan kullandım)
*2, 53 su bardağı un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları toz şeker ile rengi değişene kadar (en az 5 dk) cırpın
*Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip cırpmaya devam edin
*1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten gecirerek karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın
*Kuru meyveleri ekleyin ve karıştırın
*Ardından kalan unu tekrar elekten gecirerek ekleyip karıştırın
*Kek hamurunu ikiye bolun
*Biri sade olacak diğer kısma kakaoyu ekleyip karıştırın
*Kullanacağınız tepsiyi iyice yağlayın
*Tepsiye 1 kepce sade 1 kepce kakaolu olacak şekilde butun hamuru dokup yayın
*165 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirin
*İlk 20 dk fırının kapağını hic acmayın daha sonra kurdan yardımıyla kontrol edin
Bu tarifte baton kek kalıbı kullandım
*3 yumurta
*1, 5 su bardağı toz şeker
*2 yemek kaşığı ılık su
*12 (yarım) su bardağı sut
*12 (yarım) su bardağı yoğurt
*12 (yarım) su bardağı zeytinyağısıvı yağ
*1 paket kabartma tozu
*1 paket vanilya
*1 yemek kaşığı kakao
*1 su bardağına yakın karışık kuru meyve (Karışık haliyle paket olarak satılanlardan kullandım)
*2, 53 su bardağı un
Kuru Meyveli Kek Tarifi Yapılışı
1
*Yumurtaları toz şeker ile rengi değişene kadar (en az 5 dk) cırpın
*Ardından diğer sıvı malzemeleri ekleyip cırpmaya devam edin
*1 su bardağı unu, kabartma tozunu ve vanilyayı elekten gecirerek karışıma ekleyin ve bir kaşık yardımıyla karıştırın
*Kuru meyveleri ekleyin ve karıştırın
*Ardından kalan unu tekrar elekten gecirerek ekleyip karıştırın
*Kek hamurunu ikiye bolun
*Biri sade olacak diğer kısma kakaoyu ekleyip karıştırın
*Kullanacağınız tepsiyi iyice yağlayın
*Tepsiye 1 kepce sade 1 kepce kakaolu olacak şekilde butun hamuru dokup yayın
*165 derecede onceden ısıtılmış fırında pişirin
*İlk 20 dk fırının kapağını hic acmayın daha sonra kurdan yardımıyla kontrol edin
Bu tarifte baton kek kalıbı kullandım
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.