Kuru meyveler vitamin deposu h 2Kars’ın Selim İlçe Hastanesi Baş Hekimi Hekim Turgay Mutluluk, kuru meyvelerin vitamin deposu olduğunu belirtti Hekim Turgay Mutluluk, kuru meyvelerin faydalarını anlattı h Kuru meyveler, yaş meyvenin içerdikleri yüzde 8095 oranındaki suyun yüzde 10 20 oranlarına düşürülmesi ile elde ediliyor Bu kurutma işlemi sonrası, C vitamini haricen bütün minerallerin korunduğu kuru meyveler, vücudu yüksek antioksidan potansiyelleri ile ilk olarak özgürlük radikallere karşı koruyor Dr Sevinç, kuru meyvelerin faydalarını şöyle sıraladı:“Erik Kurusu: Oldukça Çok B1, B2, B3, B6, A, C ve E vitamini içerir Mürdümeriğinin bağırsakları çalıştırıcı etkisi bilinmektedir İçerdiği varlıklı potasyum ve magnezyum mineralleri nedeniyle, tansiyon, karaciğer, kalp, böbrek ve romatizma hastaları ile tuzsuz rejim yapanlara önerilirGüçlü antioksidanları ile kalp hastalıklarına yakalanma ve kriz riskini azaltıcı etkisi bulunmaktadır Elma Kurusu: Besin değeri haricen solunum yetmezliği ve yürek hastalıklarına aleyhinde koruyucudur Vücuttan toksinlerin atılmasına tezgâhtar olur Lifli olduğu için bağırsakları temizler Karaciğerinden şikayet edenler, romatizmalılar ve hatta şeker hastaları bile faydalanabilirlerElma düzeltici, uyku vericidir ve baş ağrılarına iyi kazanç Kabuğuyla ufak parçalara böldüğünüz elmaları kaynatarak içine isterseniz limon, portakal, tarçın koyarak çay olarak tüketebilirsiniz Kayısı Kurusu: Besleyici ve potasyum açısından fazla zengindir Sindirim sorunlarına iyi kazanç; stresi, kansızlığı önler İçerdiği A vitamini akne gibi deri bozukluklarını önler Büyümeye yardımcıdır, görme fonksiyonlarını güçlendirir, şeker hastalığının gelişimini engeller, bağışıklık sistemini korur Potasyum ilk olarak yürek kasları tüm kasların ve sinirlerin iyi çalışmasını sağlar Kayısı lifli bir meyvedir Lifli besinlerin kan şekerinin dengelenmiş yükselmesini sağladıkları, zararlı maddelerin bağırsakta kalma süresini kısalttıkları için kanserden korunmada yardımsever oldukları saptanmıştır Pestil: Dut pekmezi, süt, bal, ceviz, fındık ve undan oluşan, protein, karbonhidrat, yağ, vitamin ve mineral maddelerini önemli ölçüde içeren bir yiyecek maddesidir Dut Kurusu: Kalsiyum, demir, B1, B2 ve C vitamini yönünden zengin olan dutun birçok hastalığa iyi geldiği bilinmektedirBeyaz dut alev düşürücü ve idrar söktürücü (diüretik) etkiye sahiptir Karaduttan elde edilen şurubun ise ağız ve boğaz hastalıklarında olumlu etkiye sahip olduğu bilinmektedir Türkiye’nin dağıtılmış illerinde yetiştirilen Reyhan toplanarak kurutulup yemeklere ve çorbalara anık edilmekte ve ayrı bir tat, tat katmaktadır 1548424907 1548424907 kurumeyvelervitamindeposu5c4fc2038b881kurumeyvelervitamindeposu5c4fc2038b881 http:wwwsacitaslancomf1d2dd8d4d