Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı

Hoş geldin! justawp tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı
0
112

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • 10 adet kuru kayısı
  • 1 küçük uzunluk kase erişte
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2,5 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı tuz tozşeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 2-3 damla limon suyu
Erişteler için;
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kuru kayısıları akşamdan ılık suya koyup, bekletelim, sonraki gün süzelim ortadan ikiye keselim.
  2. Tencereye yağları koyalım iki dk pişirelim.
  3. Sonra suyu ek edelim, tuz, şekeri, karabiberi serpelim ,ılık tuzlu suda bekletip, yıkadığımız pirinçleri salalım.
  4. Kayısıları ekleyelim bir defa karıştıralım fokurdayınca ocağın altını kısalım.
  5. Diğer tarafta erişteleri kısık ateşte kavurup pilava ek edelim, bir kez karıştıralım suyu çekene kadar pişirelim.
  6. Sonra ocağı kapatalım, üzerine havlu kağıt serelim, demlensin. Afiyet olsun.
Not: İstediğiniz her cins pirinçle yapabilirsiniz.

Kuru Kayısılı Erişteli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç1 adet küçük uzunluk kuru soğan1 adet tek pırasa1 çay kaşığı tuz tozşeker limonsuyuYarım çay kaşığı karabiber1 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı sıvı yağ2,5 su bardağı su Pırasalı Basmati Pirinç Pilavı Tanımı...
Cevaplar
0
Görüntüleme
55
İrmikli Kuru Kayısılı Muhallebi +8 Ay Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı su (1 yaşından büyükler pastörize süt)3-4 tane kuru kayısı1 tatlı kaşığı harnup pekmezi1 yemek kaşığı irmik İrmikli Kuru Kayısılı Muhallebi +8 Ay Tanımı Nasıl Yapılır? Not EkleTarifi Yazdır Önce kuru kayısıları 1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
107
Kuru Domatesli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç7-8 adet kuru domates1 adet küçük uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı kuşüzümü ve dolmalık fıstık3 diş sarımsak1 çay kaşığı tuz tozşekerYarım çay kaşığı karabiber yenibahar toz tarçın1 tatlı kaşığı tereyağI3 yemek...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
Şehzade Pilavı Tanımı İçin Malzemeler 1 su bardağı basmati pirinç1 adet küçük uzunluk kuru soğan1 yemek kaşığı tereyağ2yemek kaşığı sıvı yağ10-15 adet tuzsuz çiğ badem1çay kaşığı tuz, toz şeker, limon suyuYarım çay kaşığı toz tarçın ,karabiber2 su bardağı su Şehzade Pilavı Tanımı Nasıl...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Zerdeçallı Kuru Üzümlü Bademli Pirinç Pilavı Tarifi İçin Malzemeler 1 su bardağı pilavlık pirinç1 küçük kase çiğ badem1küçük kase sarı kuru üzüm1 çay kaşığı toz zerdeçalYarım çay kaşığı karabiber,yenibahar1 çay kaşığı tuz,tozşeker1 adet orta boy kuru soğan1 diş sarımsak2-3 damla limon suyu1...
Cevaplar
0
Görüntüleme
46
858,557Konular
982,115Mesajlar
32,776Kullanıcılar
berat82482Son üye
Üst Alt