iltasyazilim
FD Üye
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
*25 adet kuru kayısı ya da gün kurusu
*2 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı küçükçe kırılmış ceviz
*34 yemek kaşığı kaymak
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısıları 10 dk suda bekletin, süzün
Bir tencerede su ve şekeri 34 dk karıştırın ve kayısıları ekleyin 1520 dk kayısılar şerbeti çekinceye kadar orta ateşte kaynatın
Kayısılar şerbeti çekince ocağı kapatın ve 1015 dk kadar şerbetin ılımasını bekleyin ki kayısıları hemen aldığınızda dağılmasın
Kayısıların aralarına ceviz doldurup servis tabağına yerleştirin Üstlerine tencerede kalan şerbetten birkaç kaşık gezdirin Kayısıların üstüne bir çay kaşığı yardımıyla azar azar kaymak koyun En son kalan ceviz parçalarını iyice ufalayıp tatlıların üstüne serpiştirin
İyice soğuyunca tüketmenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun
*25 adet kuru kayısı ya da gün kurusu
*2 su bardağı su
*1 su bardağı toz şeker
*1 çay bardağı küçükçe kırılmış ceviz
*34 yemek kaşığı kaymak
Kuru Kayısı Tatlısı Tarifi Yapılışı Kayısıları 10 dk suda bekletin, süzün
Bir tencerede su ve şekeri 34 dk karıştırın ve kayısıları ekleyin 1520 dk kayısılar şerbeti çekinceye kadar orta ateşte kaynatın
Kayısılar şerbeti çekince ocağı kapatın ve 1015 dk kadar şerbetin ılımasını bekleyin ki kayısıları hemen aldığınızda dağılmasın
Kayısıların aralarına ceviz doldurup servis tabağına yerleştirin Üstlerine tencerede kalan şerbetten birkaç kaşık gezdirin Kayısıların üstüne bir çay kaşığı yardımıyla azar azar kaymak koyun En son kalan ceviz parçalarını iyice ufalayıp tatlıların üstüne serpiştirin
İyice soğuyunca tüketmenizi tavsiye ederim
Afiyet olsun