
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kase kuru fasulye
- 2 orta boy soğan
- 2 yemek kaşığı karışık salça
- 1 büyük havuç
- 2 orta boy patates
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- İsteğe bağlı kemikli et veya kuşbaşı
- Tuz.
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Selamün aleyküm hanımlar.Tam kıvamında enfes bir lezzetle geldim yine. Haydi birlikte yapım geçelim.
- Öncelikle kuru fasulyeyi akşamdan ıslamayı unutmayalım. Ola ki unuttuk hemen tencereye alıp üzerinde suyla kapatıp bir kaynar getirelim. Ve o kaynar sudan en az 3 saat kalsın. Akşamdan suya koyduğumuz fasulyeyi sabah yeniden suyunu süzüp yeni su ekleyip ocakta 5 dakika kaynatalım.
- Kaynadıktan sonra suyunu tamamen süzelim yeniden su koyup tekrar 5 dakika kaynatalım böyle yaparak fasulyenin gazını almış oluyoruz öylece yedikçe rahatsız etmiyor gaz sıkıntısı yapmıyor.
- Düdüklü tencereye soğanları küçük küçük kıyalım.
- Üzerine yağımızı ekleyelim biraz kavrulunca salçasını ekleyelim.
- Üzerine fasulyelerimizin suyunu süzdükten sonra soğanların üzerine ekleyelim ve biraz birkaç dakika ocaktan çevirelim.
- Ardından 1 adet büyük havucu doğrayalım kemikli etimizi üzerine bırakalım.
- Üzerini 3 parmak geçecek kadar suyunu ekleyip tuzunu ayarlayıp bir karıştıralım.
- Düdüklü tenceremizin kapağını kapatalım patatesleri şimdi ilave etmiyoruz çünkü patates çabuk pişiyor bu nedenle içinde dağılmasın istemiyoruz.
- Düdüklüde bir saate yakın pişiriyoruz.
- Daha sonra bir açıyoruz pişmişse kemikli etinizi içinden alıyoruz. Etini kemiğinden ayırıp tekrar yemeğimize ilave ediyoruz etlerini.
- Üzerine küp küp doğradığımız patatesleri ilave ediyoruz böylece tekrar 15 dakika düdüklü tencerede pişmeye devam ediyor.
- Özleşince altını kapatıyoruz ve 10 dakika veya 15 dakika dinlendiriyoruz. Yemeğimiz servise hazır. Bu harika lezzeti deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.