iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
*250 gram kadar kuşbaşı dana et
*2 su bardağı kuru fasulye
*12 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pul biber
*Biraz karabiber
*2 tane soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle ben tencerede yaptım fakat sizler düdüklüde yapabilirsiniz
Bir gece önceden kuru fasulyeyi bir kaba su ile ıslayın Fasulyenin suyuna yarım çay bardağı kadar süt koyup ıslarsanız daha iyi olur Fasulyenin gazını alır ve yumuşak daha güzel pişmesini sağlar
Sonra ilk olarak etleri doğrayıp bir litre veya daha fazla suda haşlayın Haşlanmış olan etin üzerine fasulyelerin suyunu süzüp ekleyin ve birazda tuz ekleyin Büyük ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Başka bir tava veya tencerede soğanları küçük küçük doğrayıp yağ ile kavurun Kavrulan soğanlara salça, tuz, pul biber ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve biraz daha kavurun
Kaynayan fasulyenin üzerine kavurduğumuz soğanları ekleyip iyice karıştırın ve ağzını kapatıp biraz daha pişirin Birbiri ile özleşsin
Etin ve fasulyenin tadına bakın pişmişlerse kapatıp servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
*250 gram kadar kuşbaşı dana et
*2 su bardağı kuru fasulye
*12 yemek kaşığı salça
*Tuz
*Pul biber
*Biraz karabiber
*2 tane soğan
*1 çay bardağı zeytinyağı
Kuru Fasulye Tarifi Yapılışı Öncelikle ben tencerede yaptım fakat sizler düdüklüde yapabilirsiniz
Bir gece önceden kuru fasulyeyi bir kaba su ile ıslayın Fasulyenin suyuna yarım çay bardağı kadar süt koyup ıslarsanız daha iyi olur Fasulyenin gazını alır ve yumuşak daha güzel pişmesini sağlar
Sonra ilk olarak etleri doğrayıp bir litre veya daha fazla suda haşlayın Haşlanmış olan etin üzerine fasulyelerin suyunu süzüp ekleyin ve birazda tuz ekleyin Büyük ateşte tencerenin kapağını kapatıp pişmeye bırakın
Başka bir tava veya tencerede soğanları küçük küçük doğrayıp yağ ile kavurun Kavrulan soğanlara salça, tuz, pul biber ve karabiberi de ekleyip karıştırın ve biraz daha kavurun
Kaynayan fasulyenin üzerine kavurduğumuz soğanları ekleyip iyice karıştırın ve ağzını kapatıp biraz daha pişirin Birbiri ile özleşsin
Etin ve fasulyenin tadına bakın pişmişlerse kapatıp servis edebilirsiniz
AFİYET OLSUN
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.