
Kuru Fasulye (Yeşil) Kavurması Tanımı İçin Materyaller
- 2 yahut 3 çorba kasesi yazdan kurutulmuş taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı kurutulmuş domates kurusu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- Kaynatmak için su
- 1 su bardağı su
Kuru Fasulye (Yeşil) Kavurması Tanımı Yapılışı
- Öncelikle kuru fasulyemizi yumuşayana kadar suda pişirelim. (kaynatırken biraz tuz ek edelim).
- Pişen fasulyelerimizi suyunu süzelim.
- 2 adet soğanlarımızı tencereye doğrayalım sıvı yağını da ek edelim. Soğanlarımızı kavuralım.
- Kavrulan soğanlara salçamızı ek edelim.
- Daha sonra kuru domatesi tuzunu ve baharatlarını da ekleyelim.
- Son olarak da fasulyemizi ek edelim lezzetleni içine çekmesi için bir bardak suyu da ek edip suyunu çekene kadar kavurmaya devam edelim. Suyunu çektikten sonra servise hazırdır.
Afiyet olsun.
Not:isterseniz sarımsaklı yoğurtla servis yapabilirsiniz.
Not: akşamdan haşladığımız fasulyeyi sabah kahvaltıya yumurtalıda yapabilirsiniz.