Kuru Fasulye Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı kuru fasulye
- 400 gr kemikli et
- 1 orta boy soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- 7 su bardağı su
Kuru Fasulye Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önceden ıslatmış olduğumuz kuru fasulyeyi yıkayın ve düdüklü tencereye alın.
- Eti de ekleyin ve suyunu koyup 40 dk kapağı kapalı olarak pişirin.
- 40 dk sonra yumuşamış mı diye kontrol edin.
- Pişme işlemi tamamsa soğanları ince ince doğrayın .
- 4 yemek kaşığı yağı bir tavaya alın ve soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.
- Soğanlar kavrulduktan sonra üzerine salçayı ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun ve fasulyeyenin üstüne ekleyin.
- Baharatlarını ekleyin ve 15 dk daha pişirin .
- Kapağını bu sırada kapatmanıza gerek yok. Çünkü zaten fasulye ve et pişmiş olacak sadece salçayla yemek birleşinceye kadar pişmesi yeterli olacaktır. Yapan herkese afiyet olsun ????.