iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye (Sucuklu) Tarifi İçin Malzemeler
*2 tabak fasulye
*1 yemek kaşık bulyon
*1 yemek kaşık tuz
*1 çay kaşık toz şeker
*1 yemek kaşık salça
*1 çay kaşık biber salçası
*1 yemek kaşık sarımsak tozu (İsteğe bağlı)
*2 küçük soğan
*3 tane sivri biber
*1 çay kaşık acı biber
*2 tane sucuk (İsteğe bağlı)
*2 küçük domates
*1 yemek kaşık tereyağ ve zeytinyağ
Kuru Fasulye (Sucuklu) Tarifi Yapılışı
İlk önce fasulyelerimizi bir gün önceden tenceremize su koyup hafif haşlıyoruz ve bekletiyoruz Ertesi gün biraz daha haşlayıp süzüyoruz Bir tenceremize yağımızı eritiyoruz sonra yıkayıp ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı yağımıza ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Sonra yıkayıp ufak ufak doğradığımız sivribiberlerimizi, domateslerimizi ve sucuklarımızı ilave ediyoruz hafif pişiriyoruz daha sonra salçamızı ve geriye kalan tüm malzemelerimizi ilave ediyoruz hafif pişirdikten sonra fasulyemizi ilave ediyoruz biraz karıştırdıktan sonra göz kararı su ilave ediyoruz Üzerini biraz üç parmak geçicek kadar dolduruyoruz ve fasulyemiz pişene kadar yumuşak olana kadar ve kıvamı olana kadar pişiriyoruz Pişme süresi ocaktan ocağa değişebilir Pişdikten sonra servis yapılabilir Afiyetler olsun
*2 tabak fasulye
*1 yemek kaşık bulyon
*1 yemek kaşık tuz
*1 çay kaşık toz şeker
*1 yemek kaşık salça
*1 çay kaşık biber salçası
*1 yemek kaşık sarımsak tozu (İsteğe bağlı)
*2 küçük soğan
*3 tane sivri biber
*1 çay kaşık acı biber
*2 tane sucuk (İsteğe bağlı)
*2 küçük domates
*1 yemek kaşık tereyağ ve zeytinyağ
Kuru Fasulye (Sucuklu) Tarifi Yapılışı
İlk önce fasulyelerimizi bir gün önceden tenceremize su koyup hafif haşlıyoruz ve bekletiyoruz Ertesi gün biraz daha haşlayıp süzüyoruz Bir tenceremize yağımızı eritiyoruz sonra yıkayıp ufak ufak doğradığımız soğanlarımızı yağımıza ilave ediyoruz ve hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz Sonra yıkayıp ufak ufak doğradığımız sivribiberlerimizi, domateslerimizi ve sucuklarımızı ilave ediyoruz hafif pişiriyoruz daha sonra salçamızı ve geriye kalan tüm malzemelerimizi ilave ediyoruz hafif pişirdikten sonra fasulyemizi ilave ediyoruz biraz karıştırdıktan sonra göz kararı su ilave ediyoruz Üzerini biraz üç parmak geçicek kadar dolduruyoruz ve fasulyemiz pişene kadar yumuşak olana kadar ve kıvamı olana kadar pişiriyoruz Pişme süresi ocaktan ocağa değişebilir Pişdikten sonra servis yapılabilir Afiyetler olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.