iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye Pilav Tarifi İçin Malzemeler Kuru fasulye İçin;
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı)
*1 adet soğan
*1 adet büyük domates
*1 yemek kaşığı biber salçası,
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*5 su bardağı sıcak su
Pilav İçin;
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*3 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*1 tatlı kaşığı tepeleme Tuz
Kuru Fasulye Pilav Tarifi Yapılışı KURU FASULYE;
Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 45 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım (midenize dokunur diye korkarsanız pişirmeden önce fasulyeleri ısladığımız suyu döküp, fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayabilirsiniz)Soğanı, domatesi ince ince doğrayalım Düdüklü tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım Üzerine salçaları, domatesi ilave edelim ve iyice kavuralım Sonra yaklaşık 5 su bardağı suyu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım Daha sonra kuru fasulyeyi ilave edelim ve karıştıralım Düdüklü tencerenin düdüğü indikten sonra Kuru Fasulyeyi yaklaşık 15 dakika daha pişirelim
PİLAV;
Tencere içerisine zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine arpa şehriye ilave edilecek ve düşük ısıda renk değiştirinceye kadar kavrulacak Ardından pirinç ilave edilecek ve taneleri şeffaf bir görünüm alıncaya kadar kavrulacak Üzerine kaynar su, tuz ilave edilecek ve pilavın tuzu karar hale getirilecek
Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek Saat’a bakılacak not edilecek Tam 14 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek Tencerenin kapağı açılmadan pilav en az 15 dakika süre ile dinlendirilecek Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırılacak Sonrası malum
Afiyet Olsun!
*2 su bardağı kuru fasulye
*1 yemek kaşığı sıvı yağı
*1 yemek kaşığı margarin(isteğe bağlı)
*1 adet soğan
*1 adet büyük domates
*1 yemek kaşığı biber salçası,
*1 yemek kaşığı domates salçası
*Tuz
*5 su bardağı sıcak su
Pilav İçin;
*2 su bardağı pilavlık pirinç
*3 su bardağı kaynar su
*2 yemek kaşığı zeytinyağı
*1 yemek kaşığı tereyağı
*2 yemek kaşığı arpa şehriye
*1 tatlı kaşığı tepeleme Tuz
Kuru Fasulye Pilav Tarifi Yapılışı KURU FASULYE;
Kuru fasulyeleri bir gece önceden veya en az 45 saat önceden sıcak suyun içerisine koyalım ve ıslayalım (midenize dokunur diye korkarsanız pişirmeden önce fasulyeleri ısladığımız suyu döküp, fasulyeleri 10 dakika kadar haşlayabilirsiniz)Soğanı, domatesi ince ince doğrayalım Düdüklü tencereye soğanı, sıvı yağı koyalım ve kavuralım Üzerine salçaları, domatesi ilave edelim ve iyice kavuralım Sonra yaklaşık 5 su bardağı suyu, tuzu ilave edelim ve karıştıralım Daha sonra kuru fasulyeyi ilave edelim ve karıştıralım Düdüklü tencerenin düdüğü indikten sonra Kuru Fasulyeyi yaklaşık 15 dakika daha pişirelim
PİLAV;
Tencere içerisine zeytinyağı, tereyağı konulacak ve ısıtılacak Üzerine arpa şehriye ilave edilecek ve düşük ısıda renk değiştirinceye kadar kavrulacak Ardından pirinç ilave edilecek ve taneleri şeffaf bir görünüm alıncaya kadar kavrulacak Üzerine kaynar su, tuz ilave edilecek ve pilavın tuzu karar hale getirilecek
Tencere yüksek ısıda 1 dakika süre ile kaynatılacak ve tencere kapağı kapatılacak Ocak ısısı en düşük ısı konumuna getirilecek Saat’a bakılacak not edilecek Tam 14 dakika süre bitiminde ocak söndürülecek Tencerenin kapağı açılmadan pilav en az 15 dakika süre ile dinlendirilecek Süre bitiminde pilav alt üst edilerek karıştırılacak Sonrası malum
Afiyet Olsun!