Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Fasulye – Pilav (Düdüklü Tencere Kullanmadan)

Kuru Fasulye – Pilav (Düdüklü Tencere Kullanmadan)
0
39

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71
kuru-fasulye-pilav-duduklu-tencere-kullanmadan.jpg

Kuru Fasulye - Pilav (Düdüklü Tencere Kullanmadan) Tarifi İçin Malzemeler


Kuru fasulye için:
  • 2 bardak kuru fasulye
  • 1 orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
  • Su
Pirinç pilavı için:
  • 1 bardak pirinç
  • 2 bardak su
  • 2 yemek kaşığı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı çiçek yağı
  • Yarım çay kaşığı tavuk bulyon
  • Su
  • Tuz

Kuru Fasulye - Pilav (Düdüklü Tencere Kullanmadan) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Fasulyeyi bir gece önceden suya koyup bekletiyoruz.
  2. Sabah suyunu süzüp tencereye alıp taze su ile 1 saat kadar haşlıyoruz.
  3. Soğanı ince küpler şeklinde doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
  4. Kavrulduktan sonra sarımsak ve domates salçası ekleyip 2-3 dk karıştırarak kavuruyoruz.
  5. Üzerini geçecek kadar oda sıcaklığında su ekleyip orta ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  6. Yumuşamaya başlayınca karabiber ve tuz ekliyoruz.
  7. Fasulyeler ne çok diri ne de yumuşaklıktan dağılmamış olacak hale gelince ocağı kapatıyoruz.
  8. Pilav:pirinçi ayıklayıp süzgece alıyoruz.
  9. Suyun rengi berraklaşana kadar yıkıyoruz.
  10. Kuruması için kenara alıyoruz.
  11. Tencereye sıvı yağ ve tel şehriyeyi alıp kısık ateşte kavurulmaya bırakıyoruz.
  12. Şehriyenin rengi koyulaşınca tereyağını katıp eritiyoruz.
  13. Pirinçi ekleyip 2-3 dk karıştırarak kavuruyoruz.
  14. 2 bardak oda sıcaklığında suyu ekleyip kısık ateşte kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  15. Suyunu çekince altını kapatıp üzerine peçete örtüp demlenmeye bırakıyoruz.
  16. 10-15 dk demlendikten sonra karıştırıyoruz. Sıcak servis ediyoruz.
Afiyet olsun.

Kuru Fasulye - Pilav (Düdüklü Tencere Kullanmadan) Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt