iltasyazilim
FD Üye
Kuru Fasulye (Islatmadan – Haşlamadan) Tarifi İçin Malzemeler
*3 su bardağı kuru fasulye
*2 litre su
Salça sosu;
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ufak ufak doğranıp haşlanmış et(ben etleri önceden düdüklü tencerede haşlayıp birer yemeklik poşetleyip buzluğa atıyorum)
*2 buçuk su bardağı su
Kuru Fasulye (Islatmadan – Haşlamadan) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar arkadaşlar şimdi sizlerle haşlama ve ıslatma işlemi yapmadan pişireceğimiz nefis fasulyenin tarifini paylaşacağım inşallah siz de dener beğenirsiniz
Fasulyeleri iyice yıkayalım vitaminler suda kaldığı için suyunu dökmeyeceğiz, 2 litre suyu ve fasulyeleri düdüklü tencereye alalım, düdüklü fısladıktan sonra 25 dakika pişirelim, ocaktan alıp salça sosuna başlayalım Etleri buzlu olarak tavaya alalım, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yağı ilave edelim 4 5 dakika kavuralım, salçaları da ilave edip 23 dakika kavuralım 2 buçuk su bardağı suyun yarım bardağını eleyelim, 2 dakika pişirelim salçanın çiğ kokusu gitsin diye yapıyoruz bu işlemi Havası çıkmış düdüklüye ilave edip kalan 2 buçuk bardak suyu da ekleyelim, tencere fısladıktan sonra 25 dakika pişirelim, ocaktan alıp havasını çıkınca tencereye normal kapak kapatalım Bir 510 dakika bu şekilde pişirelim ve lokum gibi fasulyemiz hazır deneyeceklere kolay gelsin
*3 su bardağı kuru fasulye
*2 litre su
Salça sosu;
*1 kuru soğan
*1 yemek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*4 yemek kaşığı sıvı yağ
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 su bardağı ufak ufak doğranıp haşlanmış et(ben etleri önceden düdüklü tencerede haşlayıp birer yemeklik poşetleyip buzluğa atıyorum)
*2 buçuk su bardağı su
Kuru Fasulye (Islatmadan – Haşlamadan) Tarifi Yapılışı Herkese merhabalar arkadaşlar şimdi sizlerle haşlama ve ıslatma işlemi yapmadan pişireceğimiz nefis fasulyenin tarifini paylaşacağım inşallah siz de dener beğenirsiniz
Fasulyeleri iyice yıkayalım vitaminler suda kaldığı için suyunu dökmeyeceğiz, 2 litre suyu ve fasulyeleri düdüklü tencereye alalım, düdüklü fısladıktan sonra 25 dakika pişirelim, ocaktan alıp salça sosuna başlayalım Etleri buzlu olarak tavaya alalım, üzerine yemeklik doğranmış soğanı ve yağı ilave edelim 4 5 dakika kavuralım, salçaları da ilave edip 23 dakika kavuralım 2 buçuk su bardağı suyun yarım bardağını eleyelim, 2 dakika pişirelim salçanın çiğ kokusu gitsin diye yapıyoruz bu işlemi Havası çıkmış düdüklüye ilave edip kalan 2 buçuk bardak suyu da ekleyelim, tencere fısladıktan sonra 25 dakika pişirelim, ocaktan alıp havasını çıkınca tencereye normal kapak kapatalım Bir 510 dakika bu şekilde pişirelim ve lokum gibi fasulyemiz hazır deneyeceklere kolay gelsin