Kuru Domatesli Kış Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 1 çorba kasede kuru domates
- 1 tane kapya biber
- 1 tane yeşil biber
- 1 tane kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı toz biber
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Karabiber, kimyon ve tuz
Kuru Domatesli Kış Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Birinci olarak kuru domatesleri 15 dk sıcak suda bekletiyoruz yumuşaması için.
- Tencereye yağı alıp piyazlık doğradığımız soğanı ve küp küp doğranmış biberleri ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Akabinde yumuşayan domatesleri iri iri doğrayıp onuda ekleyip birkaç dakika kavuruyoruz.
- Akabinde toz biber karabiber kimyon ekliyoruz.
- Bulguruda ekleyip tuzunu ve suyunu ayarlayıp 10 dk orta ateşte pişiriyoruz. Servise hazır afiyet olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.