Kuru Domates Ve Hindili Kremalı Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket makarna
- 1 paket içim şef krema
- 300 gram hindi göğüs (tavuk göğüste olur)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 5-6 yemek kaşığı ayçiçek yağı
- 4/5 adet domates kurusu
- Rendelenmiş kaşar (2 avuç dolusu koydum)
- 1 adet soğan
- 4-5 adet sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 2,5 kepçe makarnanın suyu
- Tuz
- Karabiber
Kuru Domates Ve Hindili Kremalı Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Uzun makarnalarımızı kırmadan haşlayalım.
- Derin bir tavanın içerisinde doğradığımız hindi göğsünü ayçiçek yağında kavuralım.
- Daha sonra, üzerine küp küp doğradığımız soğanları atalım ve çabucak gerisinden sarımsaklarımızı atalım.
- İyice kavrulduktan sonra, tereyağını ve salçayı ekleyelim.
- Biraz karıştırdıktan sonra, kaynayan makarna suyumuzdan 2,5 kepçe ek edelim ve gerisinden kremamızı içine boşaltalım.
- Baharatlarımızı ekleyelim, karıştırmaya devam edelim.
- Bu sırada kurutulmuş domateslerimizi de uzunlamasına kesip, içine atalım.
- Daha sonra suyunu süzdürdüğümüz makarnayı da içerisine ekleyelim ve homojen olacak biçimde karıştırmaya devam edelim. Afiyet olsuunn.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.