teknolojiuzmani
FD Üye

Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1 ip kurutulmuş patlıcan
- 1 ip kurutulmuş kabak
- 1 ip kurutulmuş biber
- 500 gram osmancık pirinç
- 250 gram kıyma
- 3 adet soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 su bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 2 3 dal taze nane
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kadar nar ekşisi
- 1 limon suyu
Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle dolmalık malzemelerimizi yumuşak olacak şekilde haşlayalım (20 dakika kadar)
- Bir taraftanda içimizi hazırlayalım. Soğan, sarımsak ve yeşilliklerimizi doğrayalım.
- Pirincimizi yıkayalım etimizi, salçamızı ve tüm baharatlarımızı ekleyip güzelce karıştıralım.
- Limon ve nar ekşimizi de ekleyip haşlanan dolmalıklarımızı doldurup tenceremize yerleştirelim.
- Üzerini geçecek kadar su ve 1 limonun suyunu daha ekleyelim.
- Kaynadıktan sonra ocağımızı kısık ateşte tutup 1 saat kadar pişirelim. Afiyet olsun
????