
Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler
- 4 yumurta
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 paket margarin
- 2 kabartma tozu
- Yarım limon
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 tutam tuz
- Açmak için nişasta
- Altına yarım margarin
- Üstüne 2.5 margarin
- 2 kilo şeker
- Birebir ölçüde su
- 2-3 tane limon tuzu
Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Tüm materyallerden yumuşak hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Çay tabağı boyutunda nişasta ile açıyoruz ortalarına nişasta koyarak üst üste koyuyoruz (Nişastayı bol tutuyoruz )
- 10 tane olunca hepsini birlikte tepsi boyutunda açıyoruz. Ortalama 60 beze olacak ve 6 tane 10ar açacağız yarım paket margarini tepsinin altına sürüyoruz.
- Birinci açtığımız bezeleri tepsiye koyup üzerine ceviz döküyoruz. 2. açtığımız 10lu bezenin üzerine ceviz döküyoruz tüm bezeler bitene kadar tıpkı formda devam ediyoruz.
- Sonra istediğimiz üzere kesip erittiğimiz margarini eşit formda üzerine döküyoruz 12. bulursanız ekmek fırınında yada kendi fırınında pişiriyoruz.
- Şerbeti hazırlıyoruz baklava soğuk şerbet ılık olacak formda döküyoruz 1 gün kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun.