Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuru Baklava

Kuru Baklava
0
48

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kuru-baklava.jpg

Kuru Baklava Tanımı İçin Gereçler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 paket margarin
  • 2 kabartma tozu
  • Yarım limon
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tutam tuz
  • Açmak için nişasta
  • Altına yarım margarin
  • Üstüne 2.5 margarin
Şerbeti İçin (İsteğe göre)
  • 2 kilo şeker
  • Birebir ölçüde su
  • 2-3 tane limon tuzu

Kuru Baklava Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Tüm materyallerden yumuşak hamur yapıyoruz. Ceviz büyüklüğünde bezeler yapıyoruz. Çay tabağı boyutunda nişasta ile açıyoruz ortalarına nişasta koyarak üst üste koyuyoruz (Nişastayı bol tutuyoruz )
  2. 10 tane olunca hepsini birlikte tepsi boyutunda açıyoruz. Ortalama 60 beze olacak ve 6 tane 10ar açacağız yarım paket margarini tepsinin altına sürüyoruz.
  3. Birinci açtığımız bezeleri tepsiye koyup üzerine ceviz döküyoruz. 2. açtığımız 10lu bezenin üzerine ceviz döküyoruz tüm bezeler bitene kadar tıpkı formda devam ediyoruz.
  4. Sonra istediğimiz üzere kesip erittiğimiz margarini eşit formda üzerine döküyoruz 12. bulursanız ekmek fırınında yada kendi fırınında pişiriyoruz.
  5. Şerbeti hazırlıyoruz baklava soğuk şerbet ılık olacak formda döküyoruz 1 gün kadar bekletiyoruz. Afiyet olsun.
Not: Tepsi boyutu 65 cm
 
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt