iltasyazilim
FD Üye
Kurşun Aşı Tarifi İçin Malzemeler Köftesi için:
*1 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağına yakın un( ben yarma unu kullanıyorum)
*1 yumurta
*Tuz pul biber
Yemeğimiz için:
*300 400 gram kadar kuşbaşı et
*1 kase nohut
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*8 bardak sıcak su
*Tereyağ pul bibernane
*Hazırladığımız köfteler
Kurşun Aşı Tarifi Yapılışı 1 gece önceden ıslattığı zaman nohut ve etimizi düdüklü tencerede güzelce pişirelim
Er ve nohut pişerken köftelerimizi hazırlayalım:
1 bardak bulgurumuzu 1 buçuk bardak sıcak suyla ıslatarak şişmeye bırakalım
Bulgur ılıyınca içine tuz, pulbiber ve yumurta ekleyelim; yoğuralım
Kontrollü olarak unumuzu ekleyelim
Hamurumuz hazır olunca elimizi suya batırarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz
Unlanmış tepside ara ara sallayarak köfte işlemini bitirelim
1 adet soğanımızı güzelce doğrayarak sıvıya ve zeytinyağı karışımında güzelce kaçıralım
Kavrulunca salçasını ekleyelim ve soğan ve salçayı iyice kavuralım
Salçamız kavurulunca et ve nohut pişirdiğimiz Sudan 8 bardak ekleyelim
Eti’ni nohutunu da ekleyelim Kaynayınca
hazırladığımız Bulgurlu misket köftelerinde ekleyip 10 dakika kaynatalım
Tavada tereyağ nane ve pul biber yakarak yemeğimize ekliyoruz Yemeğimiz hazır
Deneyenlere afiyet olsun
*1 su bardağı köftelik bulgur
*1 su bardağına yakın un( ben yarma unu kullanıyorum)
*1 yumurta
*Tuz pul biber
Yemeğimiz için:
*300 400 gram kadar kuşbaşı et
*1 kase nohut
*1 adet soğan
*1 yemek kaşığı salça
*8 bardak sıcak su
*Tereyağ pul bibernane
*Hazırladığımız köfteler
Kurşun Aşı Tarifi Yapılışı 1 gece önceden ıslattığı zaman nohut ve etimizi düdüklü tencerede güzelce pişirelim
Er ve nohut pişerken köftelerimizi hazırlayalım:
1 bardak bulgurumuzu 1 buçuk bardak sıcak suyla ıslatarak şişmeye bırakalım
Bulgur ılıyınca içine tuz, pulbiber ve yumurta ekleyelim; yoğuralım
Kontrollü olarak unumuzu ekleyelim
Hamurumuz hazır olunca elimizi suya batırarak misket büyüklüğünde köfteler yuvarlıyoruz
Unlanmış tepside ara ara sallayarak köfte işlemini bitirelim
1 adet soğanımızı güzelce doğrayarak sıvıya ve zeytinyağı karışımında güzelce kaçıralım
Kavrulunca salçasını ekleyelim ve soğan ve salçayı iyice kavuralım
Salçamız kavurulunca et ve nohut pişirdiğimiz Sudan 8 bardak ekleyelim
Eti’ni nohutunu da ekleyelim Kaynayınca
hazırladığımız Bulgurlu misket köftelerinde ekleyip 10 dakika kaynatalım
Tavada tereyağ nane ve pul biber yakarak yemeğimize ekliyoruz Yemeğimiz hazır
Deneyenlere afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.