
Kürdan Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet patlıcan
- 1,5 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- 500 gram dana kıyma
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 adet rendelenmiş kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kekik
- Sıvı yağ
Kürdan Kebabı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Patlıcanlar alacalı soyulur. Uzunlamasına bölünür. Tuzlu su içerisinde bekletilir.
- Patlıcanlar suda beklerken köfte malzemeleri yoğurma kabına alınır. Güzelce yoğrulur ve ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlak şekil verilir.
- Patlıcanlar suyu süzülür. Havlu kağıtla ıslaklığı alınır sıvı yağ ile önce patlıcanlar ardından köfteler kızartılır.
- Patlıcan üst üste artı şeklinde yapılır.
- Ortasına bir adet köfte eklenir. Önce alttaki patlıcan kapatılır sonra diğeri kapatılır ve kürdan batırılır.
- Kase içerisinde salça, su, yağ, tuz ve karabiber eklenilir ve karıştırılır üzerine dökülür.
- Isıtılmış fırında 190 derecede pişirilir.