Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurban etiyle ilgili bilmeniz gerekenler

Kurban etiyle ilgili bilmeniz gerekenler
0
121

iltasyazilim

FD Üye
Katılım
Ara 25, 2016
Mesajlar
0
Etkileşim
17
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
14
Kurban etiyle ilgili bilmeniz gereken herşey
Kurban eti keserken, pişirirken, tüketirken ve saklarken uyarı edilmesi gerekenler

Kurban etiyle ilgili bilmeniz gereken herşey
Etleri çok yüksek ateş yerine kısık ateşte pişirin Etler pişerken fazla sık çevirmeyin çünkü içi ham kalır Eti çevirirken çatal yerine maşa kullanın, çatal batırıp eti delerseniz tekrar içindeki suyu salar Bu da ayrıca lezzet, keza gıda öğesi kaybı demektir Az pişmiş veya yanma derecesinde fazla pişmiş etleri seçim etmeyin, az pişmiş etler içindeki mikrobiyal aktivite devam ediyor olabilir Çok pişmiş, hemen hemen yanmış etlerdeki kanserojen madde oranı fazla fazladır En dinç et pişirme yöntemlerinden biri de ızgaradır Fakat mangal yaparken çok uyarı edilmelidir Çünkü etin ateşe çok yakın olması kanserojen maddelerin açığa çıkmasına neden olur Mangal yaparken kömürün kor halini almasını beklemeli ve et ile ateşin arasının 15 cm olmasına uyarı edilmelidir
Kurban etini sene içinde de tüketmek istiyorsanız doğru saklamalısınız

Ham et ürünleri, buzdolabında 23 günden artı tutulursa deformasyon başlar Daha uzun süre gizlemek gerekiyorsa pişirmek veya dondurmak gerekir Dondurucuya ufak parçalar halinde saklayacağımız ürünleri, plastik buzdolabı poşetlerinde veya yağlı fırın kâğıtlarına sararak saklayın Alüminyum folyo ve cam kaplarda asla dondurmayın, folyo ile saklandığında; alimünyum zamanla (aşınmaya) korozyona uğrayacak ve besinlere geçecektir Sırça kaplarda ise donmanın verdiği genleşmeyle camın patlamasına yol açacaktır Etlerinizi daha sonra nasıl kullanacaksanız öyle saklayın Eğer kıyma olarak kullanacaksanız, kıyma biçiminde, kuşbaşı kullanacaksanız kuşbaşı şeklinde ve bir yemeklik olacak şekilde saklayın Dondurucudan çıkan bütün eti, kıyma haline getirmek, bakteriyel yükü fazla pozitif artırır, hem gıda öğesi kaybına yol açar

Dondurucuda en fazla 1 yıl saklanabilir
Dondurduğunuz güne ait tarihi kaydedin En çok bir yıl saklanabileceği için, bu tarih çok işe yarayacak Buzlukta depolarken ilk giren birincil çıkar kuralını uygulayın Bütün donmuş ürünler, çözüldükten daha sonra tekrar dondurulmamalı ve kısa zaman içinde tüketilmelidir

Donmuş eti buzdolabında çözdürün
Donmuş etler, buzdolabında çözdürülmelidir Çabuk çözünmesi amacıyla kalorifer ve soba üstünde ya da oda sıcaklığında bekletmeyin Mümkünse donmuş ürünü çözündürmeden pişirmek en açıkçası Oysa derhal pişiremeyecekseniz, buzdolabının daha alçak raflarına, temiz bir kap içinde bekletin Aşağıda ama kabın içinde su birikmesi, bozulmayı kolaylaştırır bu nedenle kabı çoğu kez değiştirin

Sebzesiz sofra kurmayın
Etler, posa ve C vitamininden yoksul, demir, B12, folik asit ve çoğu vitamin mineral yönünden zengindir Yoğun et tüketimi; yoğun toksin edinmek anlamına gelmektedir oysa, C vitamini gibi bir antioksidana ihtiyacımız oldukça artmaktadır Öğününüzü planlarken bu nedenleri göz önüne almanız gerekir Bunun için;
Etinizi olabildiğince posa ve C vitamininden varlıklı olan dağıtılmış sebzeler ile pişirin ya da tüketin
Etli yemeklerde portakal suyu ya da domates suyu için
Posa ve su içeriği yönünden varlıklı salataları sofranızdan eksik etmeyin Bu Nedenle sindirimi zorlama olan etlerin, gaz, şişlik, kabızlık gibi rahatsızlıklar yaşatmasına engel olacaktır
Demirin emilimini artırdığı bilinen C vitamininden varlıklı sebze ve meyvelerin tüketilmesi kansızlık yaşayanlar için de faydalıdır

Reddedemiyorsanız, porsiyonları küçültün
Çok ısrar ediliyor veya çok da sevdiğiniz bir tatlıyla karşılaştınız
Abartıya kaçmadan, ufak porsiyonlarda yiyin
Size ikram edilenleri seçme şansınız varsa hamurlu tatlılar yerine daha hafif olan sütlü tatlıları seçim edin
Hamur tatlılarının yenmesi durumunda kan şekeri kontrolü için tatlı tüketiminin ardındaki süt veya ayran tüketin
Kahve ve dere yerine bitki ya da meyve çayları tercih edin Bayramda artış belirten kahve ve çay tüketimi fazla miktarlara ulaştığında uykusuzluk, mide problemleri ve yürek ritim bozukluklarına niçin olabilir

Diyetiniz bozulmasın
Diyet gerçekleştirmek aramak, sürekli aynı listeyi her gün her şartta yerine getirmek demek değildir Kayda Değer olan dinç beslenmeyi yaşam biçimi yapmaktır Hedefinizi diyet gerçekleştirmek olarak koyunca, mutlaka sekteye uğrayacaktır Ama eğer amacınızı dinç beslenmek olarak belirlerseniz; bayram, özel yemekler veya dost toplantıları hiç fark etmez Her ortamda var olan seçeneklerden, kendi mönünüzü belirleyebilirsiniz Kurban Bayramı için de bu durum geçerlidir

Eğer şeker hastası iseniz, sizin diğer arkadaşlarınıza kadar daha fazla dikkat edeceğiniz şey, ara öğünleri atlamamak ve fazla uzun süre aç kalmamaktır Bunun için gideceğiniz yere ara öğününüzü de beraberinizde götürün

Kaynak Uyruk *
 
858,505Konular
982,691Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt