Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kuran'da Adı Geçen Peygamberler ve İsimleri

Kuran'da Adı Geçen Peygamberler ve İsimleri
0
254

nicebayan

FD Üye
Etkileşim
2
Web sitesi
nicebayan.com
F-D Coin
95
Kuran'da Adı Geçen Peygamberler

İslam Dininde peygamberlerin çok büyük bir yeri bulunmaktadır bu önemli şahsiyetleri tanımak her Müslümana fazla feyizler ve hayırlar getirecektirİlk peygamber hazreti Adem'den son peygamber olan Hazreti Muhammed'e değin çok peygamber gelip geçmiştir

Gönderilen peygamberlerin sayısı hakkında Kuran'da bir bilgi bulunmamaktadır Bir hadiste peygamberlerin sayısının 124000 olduğu, bunlardan 315'ini resullerin teşkil ettiği bildirilmektedir

Hazreti Adem'den Hazreti Muhammed'e kadar gönderilmiş peygamberlerin hepsine inandım, hepsinin hak ve de hakiki olduklarını kabul ettim çağrıda bulunmak yerinde olurAşağıda zikredilen yirmi beş tane Peygamber isimlerinden başka Kuranı Kerimde üç ad daha zikredilmiştir Ancak onların peygamber mi, veli mi oldukları hakkında hafıza ayrılığı vardır

Kur'anı Kerimde ismi geçen peygamberlerin isimleri şöyledir;

1 Adem 2 İdris 3 Nuh 4 Hu 5 Salih
6 Lut 7 İbrahim 8 İsmail 9 İshak 10Ya`kub
11 Yusuf 12 Şuayb 13 Harun 14 Musa 15 Davud
16 Süleyman 17 Eyyub 18 Zülkifl 19 Yunus 20 İlyas
21 Elyesa 22 Zekeriyya 23 Yahya 24 İsa 25 Muhammed sallallahu aleyhi vesellem *

Similar threads

Kuran'da Adı Gecen Peygamberler İslam Dininde peygamberlerin cok buyuk bir yeri bulunmaktadır bu onemli şahsiyetleri tanımak her Muslumana cok feyizler ve hayırlar getirecektirİlk peygamber hazreti Adem'den son peygamber olan Hazreti Muhammed'e kadar cok peygamber gelip gecmiştir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
174
grup 571 peygamberler ilahisinin sözleri sordum öğretmenime kaç peygamber gelmiştir sözleri Sordum öğretmenime: Peygamber ne demektir? Dedi: Peygamber kılavuz, Elçi, önder demektir Onları örnek alan, Cennete gidecektir Dedim bu elçilerin Var mı Kur'an'da kaydı? Adem'den...
Cevaplar
0
Görüntüleme
329
Bu konuda Kuranda adı geçen Peygamberler konusunda özet ve faydalı birçok bilgiye ulaşabilir ve istifade edebilirsiniz. Zira İslam Dininde peygamberlerin çok büyük bir yeri vardır. Dolayısı ile bu önemli şahsiyetleri tanımak her Müslümana çok feyizler ve hayırlar getirecektir. Kuranda Adı Geçen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
135
kur'anı kerim'de adı geçen 25 peygamberler ve isimleri 1 Hz Âdem (as): Allahü Teâlâ, ilk insan Hz Âdem ’i topraktan yarattığı için ‘edîmü ’lard ’ denildi Hz Âdem ’le aynı nefisten aynı bir varlık olarak eşi Havva yaratıldı Hz Âdem ve Havva ’nın doğan çocuklarıyla nesiller artmaya başladı Ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
392
Kuranda Adı Geçen Peygamberlerin İsimleri Hz Muhammed peygamberlerin sonuncusudur 1 Adem (AS) 2 İdris (AS) 3 Nuh (AS) 4 Hûd (AS) 5 Salih (AS) 6 İbrahim (AS) 7 Lût (AS) 8 İsmail (AS) 9 İshak (AS) 10 Yâkup (AS) 11 Yûsuf (AS) 12 Eyyup (AS) 13 Şuayb (AS) 14 Musa (AS)...
Cevaplar
0
Görüntüleme
194
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt