Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kur'an-ı kerim'i okumanın sevabı

Kur'an-ı kerim'i okumanın sevabı
0
144

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
88
F-D Coin
0
7086 Ebu Saidi'lHudri radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Kur'an ehli (yani onu okuyan, onunla amel eden) cennete girdiği vakit, kendisine: Oku ve yuksel!denilir O da okur ve yukselir Her ayet icin bir derece verilir Boylece o bildiği ayetleri sonuna kadar okur (ve her biri icin bir derece alır)

7087 İbnu Bureyde'nin babası (Bureyde) anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Kıyamet gunu Kur'anı Kerim rengi ucuk bir adam gibi gelir ve (okuyucusuna): Seni gece uykusuz ve gunduz susuz bırakan benimder

7088 Ebu Mes'ud radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Allah u ahad, elVahidu'sSamed (yani İhlas suresi Kur'an'ın ucte birine denktir

7089 Ebu Hureyre radıyallahu anh anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki : Aziz ve celil olan Allah buyurmuştur ki: Kulum, beni andığı ve dudakları benim icin kımıldandığı an ben kulumla beraberim

KUR'AN'LA TEDAVİ

7003 Hz Ali radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: İlacların en hayırlısı Kur'an'dır

Similar threads

6527 Hz Aişe radıyallahu anha anlatıyor: Resulullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Nikah benim sunnetimdendir Kim benim sunnetimle amel etmezse benden değildir Evleniniz! Zira ben, diğer ummetlere karşı siz(in cokluğunuz) ile iftihar edeceğim Kimin maddi imkanı varsa hemen evlensin...
Cevaplar
0
Görüntüleme
183
1641 İbnu Mes'ud (radıyallahu anh) anlatıyor: ResUlullah (aleyhissalatu vesselam): Allah'tan hakkııyla haya edin!buyurdular Biz: Ey Allah'ın ResUlu, elhamdulillah, biz Allah'tan haya ediyoruzdedik Arıcak O, şu acıklamayı yaptı: Soylemek istediğim bu (sizin anladığınız haya) değil Allah'tan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
159
4059 Bureyde radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam (halkın uğursuzluk cıkardığı) hic bir şeyden uğursuzluk cıkarmazdı Bir memur gondereceği zaman ismini sorardı, hoşuna giderse sevinirdi ve hatta bunun neşesi yuzunde gorulurdu İsimden hoşlanmazsa bu da yuzunden belli...
Cevaplar
0
Görüntüleme
187
4820 Ubeydullah İbnu Mihsan elHutami radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam buyurdular ki: Sizden kim nefsinden emin, bedeni sıhhatli ve gunluk yiyeceği de mevcut ise sanki dunyalar onun olmuştur Tirmizi, Zuhd 34, (2347); İbnu Mace, Zuhd 9, (4141) 4821 Hz...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
ALİMLERİN FAZİLETİ 4072 Ebu Umame radıyallahu anh anlatıyor: ResUlullah aleyhissalatu vesselam'a biri abid diğeri alim iki kişiden bahsedilmişti Alimin abide ustunluğu, benim, sizden en basitinize olan ustunluğum gibidirbuyurdu Tirmizi, İlim 19, (2686) 4073 Yine Tirmizi'nin bir...
Cevaplar
0
Görüntüleme
193
858,536Konular
981,821Mesajlar
32,321Kullanıcılar
kemall63Son üye
Üst Alt