Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kur'an-ı Kerim' deki Bazı Dua Ayetleri

Hoş geldin! furkanctn tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kur'an-ı Kerim' deki Bazı Dua Ayetleri
0
99

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kur'anı Kerim' deki Bir Takım Dua Ayetleri “Ey bizim Ulu Rabbimiz! Bizi, yalnız Sana boyun eğen müslüman kıl Soyumuzdan da yalnız Sana teslimiyet bildiren bir müslüman ümmet yetiştir Ve bizlere ibadetimizin yollarını göster, tevbelerimizi kabul buyur Muhakkak ancak tevbeleri en hoş şekilde kabul eden, çok yufka yürekli olan ancak Sensin!(Bakara; 128) Ya Rabbenâ, üstümüze gürül gürül katlanma yağdır, Ayaklarımıza sebat ver ve kâfir topluluğa aleyhinde bizi muzaffer eyle!(Bakara; 250) Ey bizim Kerim Rabbimiz, bize hidayet verdikten sonradan kalblerimizi saptırma ve katından bize bir rahmet bağışla Kuşkusuz bağışı bol olan Vehhab sensin Sen!(Ali İmran;8) Ey bizim Yüce Rabbimiz, biz iman ettik, günahlarımızı bağışla ve bizi cehennem azabından koru!(Ali İmran; 16) Ey bizim Kerim Rabbimiz, günahlarımızı affet, işlerimizdeki aşırılıklarımızı affet, ayaklarımızı yargı yolda sabit kıl ve kâfirler gürûhuna aleyhinde bize destek eyle(Ali İmran; 147) “Ey Ulu Rabbimiz! Sen kimi ateşe koyarsan, emin onu rüsvay edersin Zalimlerin hiç bir yardımcısı yoktur Ya Rabbena! Biz, imana çağıran ve Rabbinize inanındiye tevhide ağırlama eden bir zatı duyduk ve icabet ettik Artık Sen bizi affet, kusurlarımızı bağışla ve iyilerle birlikte bizim canımızı al Ya Rabbena! Bize vâdettiğin mükâfatları bize lutfet, bizi kıyamet günü rüsvay ve biçare eyleme Sen katiyen sözünden dönmezsin(Ali İmran; 192194) Allah bana yeter Ondan diğer ilahyoktur Ben yalnız O’na dayanırım Çünkü O, büyük Arşın, koskocaman hükümranlığın sahibidir(Tevbe; 129) Ey Rabbimiz! Beni, anamı, babamı ve tüm müminleri kıyamet günü affeyle (İbrahim; 40) “De oysa: Ya Rabbi, gireceğim yere dürüst olarak girmemi, çıkacağım yerden de dürüst olarak çıkmamı nasib et ve Kendi katından beni destekleyecek kuvvetli bir kanıt ver bana (İsra; 80) “Hakkında belirlenmiş bilgim olmayan şeyi istemekten Sana sığınırım Eğer beni affetmez, bana acınacak şey etmezsen, herşeyi kaybedenlerden olurum(Hud; 47) Ya Rabbi, dedi, beni nefsime o kadar başat kıl ki gerek bana gerek ebeveynime ihsan ettiğin nimetlere şükredeyim, Seni razı edecek güzel ve makbul işler yapabileyim bir de lutfedip beni salih kulların arasına dahil eyle!(Neml; 19) “Arşı içeren, diğer taraftan onun çevresinde yer alan melekler sürekli olarak Rablerine zikir ve hamd eder Ona doğrusu iman ederler ve müminler için şöyle mağfiret diler ve dua ederler: Ey Yüce Rabbimiz, senin rahmetin ve ilmin her şeyi kuşatmıştır! O halde tevbe edenleri ve Senin yoluna alt olanları, mağfiret eyle ve onları o cehennem azabından koru!Ey Bizim Yüce Rabbimiz! Sen, onları ve onlarla birlikte babalarından, eşlerinden ve nesillerinden iyi kimseleri kendilerine vâdettiğin Adn cennetlerine yerleştir Emin ki Sen Aziz ve Hakimsin: üstün kudret, tam hüküm ve hikmet sahibisinHem onları kötülüklerden, günahlardan koru Sen kimi dünyada kötülüklerden korursan, muhakkak ama ona (ukbada) acıma edersin İşte ana kurtuluş ve büyük mutluluk da budur (Mü'min; 79) “Ya Rabbi! Gerek bana, lüzum anneme babama lutfettiğin nimetlerine şükür yoluna beni sevket Senin razı olacağın makbul ve güzel meslek yapmaya beni yönelt ve bana salih, dine alt, makbul tür nasib et(Ahkaf; 15) “Ey Yüce Rabbimiz, yalnız sana güvenip dayandık, Sana yöneldik ve sonunda da Senin huzuruna varacağız Ey Yüce Rabbimiz, bizi kâfirlere deneme konusu kılma, affet bizi Çünkü Sen Aziz ve Hakimsin: mutlak galib, bütün hüküm ve hikmet sahibisin (Mümtehine; 45) “Ey Kerim Rabbimiz, nûrumuzu daha da artır, tamamına erdir, kusurlarımızı affet, çünkü Sen herşeye Kadirsin(Tahrim; 8)