
Kurabiye Tadında Ağır Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Gereçler
- 3 su bardağı un
- 1 su bardağı süt
- 1 paket kabartma tozu
- 80 gram damla çikolata
- Yarım çay bardağı ayçiçek yağı
- 1 su bardağı
- 1 adet yumurta sarısı
- Yarım paket çikolata sosu
Kurabiye Tadında Ağır Çikolatalı Pasta Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Unumuzu eliyoruz ve üstüne kabartma tozumuzu döküyoruz. Sonrasında diğer bir kapta şeker ve yumurta sarısını çırpıyoruz.
- Üstüne ek ediyoruz akabinde ayçiçek yağımızı ve sütümüzü ekliyoruz.
- Damla çikolatamızı da ek edebiliriz. Yoğurmaya başlıyoruz. Sütü ve unu hamurun ele yapışmasına nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Hamurumuzu ele yapışmayı bırakınca, tart kalıbımızı yağlayıp hafif de yapışmaması için un serperek hamuru yerleştirelim.
- 175 derecede 45 dakika pişirebiliriz. Sonrasında üstüne çikolata sosumuzu hazırlayıp dökerek, süslemesini yapabiliriz. Afiyet olsun. ????