Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı un
- 1 çorba kaşığı irmik
- 1 çorba kaşığı hindistan cevizi
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı toz şeker
- 2 su bardağı süt
Kurabiye Tadında Un Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Tencereye yağı, unu ve irmiği alalım, çiğ kokusu çıkıp, rengi hafif kahverengi olana kadar kavuralım.
- Hindistan cevizini de ekleyip, 3 dakika daha kavuralım.
- Ocağın altını kısıp, süt ve şeker ile hazırladığımız şerbeti karıştırarak yavaşça ekleyelim kısık ateşte şerbeti çekip, üzeri göz ğöz olana kadar bırakalım.
- Altını kapatınca ılık olarak servis edelim. Afiyetler olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.