Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kurabiye (Şeker Çörek)

Kurabiye (Şeker Çörek)
0
32

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kurabiyes-c9-99k-c9-99rcor-c9-99k.jpg

Kurabiye (Şeker Çörek) Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram tereyağı
  • 1 yumurta (sarısı üzerine)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı maya
  • 1 su bardağı şeker(200 ml)
  • Bir çimdik tuz
  • 2 su bardağı un(200 ml)

Kurabiye (Şeker Çörek) Tanımı Yapılışı

  1. Oda sıcaklığındaki tereyağının üzerine undan öteki tüm gereçleri koyuyoruz.
  2. Yumurtanın yalnızca beyazını hamuru için kullanıyoruz ve mikserle gereçler karışana kadar çırpıyoruz.
  3. Daha sonra unu ekliyoruz ,un net ölçü iki bardak un net konuluyor fakat yumurta beyazının büyüklüğüne nazaran ve siz yine de denetim edin lakin bu ölçü yetiyor biraz yoğurunca hamur kıvama geliyor.
  4. Daha sonra fırını 170 dereceye getirip ısınması için açık bırakıyoruz.
  5. Ve kurabiye hamurundan küçük bezeler alıp elimizle yuvarlıyoruz ve kurabiyelerin üzerinde küçük oyuklar açıyoruz ve bu oyuklara ayırdığımız yumurtanın sarısını küçük bir kaşık yardımıyla koyuyoruz.
  6. 170 derecede 20 dakika pişecek fırın farkedebilir siz yinde de denetim edin.
  7. 20-25 dakika en fazla hazır oluyor.
Kurabiyelere elinizi vurduğunuzda pişmemiş hissi verebilir lakin fırından çıkartıp sıcaklığı geçtikten sonra hoş piştiğini anlayacaksınız.

Mutlaka kurabiyelerin üstü kızarmayacak beyaz kalacak aksi takdirde sert olabiliyor.

Ben çok aşırı şekerli sevdiğim yakıştırdığım için 1 bardak kullandım bu türlü sevmeyen yarım bardaktan biraz fazla şeker koyabilir. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,711Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt