Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kur’an’da Şukur İle İlgili Ayetler

Kur’an’da Şukur İle İlgili Ayetler
0
191

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Kuranda gecen Şukur İle İlgili Ayetler

Allah Teala, kitabında şukru zikir ile beraber zikretmiştir

Ayetler
Andolsun! Allah'ı anmak en buyuk (ibadet)tir (AnkebUt45)

Oyleyse beni anın ki ben de sizi anayım Bana şukredin, nankorluk etmeyin(Bakara152)

Eğer siz Allah'ın nimetlerine şukredip' iman ederseniz Allah size niye azap etsin?
(Nisa147)

Şukredenlere ise muhakkak mukafat vereceğiz(Alu İmran145)

Ey iman edenler! Size kısmet ettiğimiz rızıkların hoş ve temiz olanlarından yiyin ve Allah'a şukredin, eğer yalnız O'na kulluk ediyorsanız

Eğer şukreder ve iman ederseniz Allah size azabı ne yapar? Allah, şukredenlerin mukafatını veren ve her şeyi bilendir

Sonra (onların) onlerinden arkalarından, sağlarından sollarından onlara sokulacağım ve sen, coklarını şukredenlerden, bulmayacaksın

Allah sizi annelerinizin karnından cıkardığı zaman hicbir şey bilmiyordunuz Şukredesiniz diye size işitme (duygusu), gozler ve gonuller verdi

Şuphesiz Rabbin, insanlara karşı lutuf sahibidir; fakat insanların coğu şukretmezler

Cunku Allah mukafatlarını kendilerine tamamen odedikten başka, lutfundan onlara fazlasını da verecektir Cunku O cok bağışlayıcı ve şukrun karşılığını vericidir

Onlar orada şoyle derler: Hamd olsun Allah'a, bizden o uzuntuyu giderdi Gercekten Rabbimiz cok bağışlayıcı ve şukrun karşılığını vericidir

(Bunu), Onun urununden ve kendi elleriyle yaptıklarından yesinler diye (yaptık) Hala şukretmeyecekler mi?

Onlarda daha bircok menfaatleri ve turlu icecekleri de var Hala şukretmeyecekler mi?

Eğer inkar ederseniz, şuphe yok ki Allah'ın size ihtiyacı yoktur Bununla beraber kulları hesabına kufre razı olmaz Eğer şukrederseniz sizin hesabınıza ona razı olur Hicbir gunahkar da diğerinin gunahını cekecek değildir Sonra donuşunuz, Rabbinizedir O vakit, O size butun yaptıklarınızı haber verecektir Cunku O, butun kalplerin ozunu bilir

Hayır, onun icin yalnız Allah'a kulluk et ve şukredenlerden ol

İcinde dinlenesiniz diye geceyi, goz acıcı bir aydınlık olarak da gunduzu sizin icin yaratan Allah'tır Gercekten Allah insanlara karşı bir lutuf sahibidir Fakat insanların coğu şukretmezler

İşte Allah iman edip salih amel işleyen kullarını bununla mujdeler Ey Muhammed! De ki: Ben bu tebliğime karşı sizden akrabalıkta sevgiden başka hicbir ucret istemiyorumHer kim bir iyilik yaparsa biz onun iyiliğini artırırız Şuphesiz ki Allah cok bağışlayıcıdır, şukrun karşılığını verir

Eğer O dilerse ruzgarı durdurur da yelkenle giden gemiler denizin uzerinde duruverirler Şuphesiz ki bunda sabırlı olan ve cok şukreden kimseler icin nice ibretler vardır

Allah O (yuce) zattır ki, emriyle icinde gemilerin seyretmesi, sizin de O'nun lutfundan rızık aramanız ve şukretmeniz icin denizi emrinize vermiştir

Onun ana karnında taşınması ile sutten kesilme suresi otuz aydır Nihayet insan olgunluk cağına ulaşıp, kırk yaşına geldiğinde der ki: Ey Rabbim! Bana ve ana babama ihsan ettiğin nimetlerine şukretmemi ve senin hoşnut olacağın salih amel işlememi ilham et Benim neslimden gelenleri de salih kimseler kıl Doğrusu ben tevbe edip sana yoneldim Ve ben gercekten muslumanlardanım

Katımızdan bir nimet olarak Biz şukredeni boyle mukafatlandırırız

Dileseydik onu tuzlu yapardık O halde şukretseniz ya!

De ki: Sizi yaratan, size kulaklar gozler ve gonuller veren O'dur Ne kadar az şukrediyorsunuz!

Doğrusu biz insanı, imtihan etmek icin karışık bir nutfeden (erkek ve kadın sularından) yarattık da onu işitici, gorucu yaptık