iltasyazilim
FD Üye
Kupta Kestane Tarifi İçin Malzemeler
*Yarım kilo Kestane
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket krem şanti
*1 çorba kaşığı hindistan cevizi
*56 adet kuru kayısı
Kupta Kestane Tarifi Yapılışı Kestaneleri yıkayıp çizelim ve kaynamakta olan suya atalım 45 dakika içinde kabukları açılacaktır, çizilen yerlerden alıp soğuk suya koyalım ve kabuklarını ve kahverengi zarını temizleyelim
Küçük bir tencerede toz şeker ve sütü kaynatalım şeker eriyince kestaneleri de içine koyalım 34 dakika daha kaynattıktan sonra şerbet ile birlikte soğumaya bırakalım
Soğuduktan sonra şerbeti süzün Kestaneleri ezin
Kestaneleri üçe bölün
İlk kısmını 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin
Kuplara eşit olarak bölün
İkinci kısmını krem şanti ve hindistan cevizi ile püre haline getirin
Kıyılmış kuru kayısı ile karıştırıp kuplara doldurup servis yapın Afiyet olsun
***Tatlıyı 23 saat buzdolabında bekletin**
*Yarım kilo Kestane
*1 su bardağı toz şeker
*1 su bardağı su
*1 tatlı kaşığı tarçın
*1 paket krem şanti
*1 çorba kaşığı hindistan cevizi
*56 adet kuru kayısı
Kupta Kestane Tarifi Yapılışı Kestaneleri yıkayıp çizelim ve kaynamakta olan suya atalım 45 dakika içinde kabukları açılacaktır, çizilen yerlerden alıp soğuk suya koyalım ve kabuklarını ve kahverengi zarını temizleyelim
Küçük bir tencerede toz şeker ve sütü kaynatalım şeker eriyince kestaneleri de içine koyalım 34 dakika daha kaynattıktan sonra şerbet ile birlikte soğumaya bırakalım
Soğuduktan sonra şerbeti süzün Kestaneleri ezin
Kestaneleri üçe bölün
İlk kısmını 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyin
Kuplara eşit olarak bölün
İkinci kısmını krem şanti ve hindistan cevizi ile püre haline getirin
Kıyılmış kuru kayısı ile karıştırıp kuplara doldurup servis yapın Afiyet olsun
***Tatlıyı 23 saat buzdolabında bekletin**