
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi İçin Malzemeler
Kreması için ;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından biraz az toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 3,5 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
- 1 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
- Çilek
- Küçük bisküvi
- Süt
- 200 ml sıvı krema
- 80 gram bitter çikolata
- Kakao
Kupta Bisküvili Sütlü Tatlı (Çok Hafif) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle kremayı yaparak başlıyoruz. Uygun bir tencereye vanilya, tereyağı, krem şanti hariç diğer malzemeleri alıp, ocağın altını açmadan karıştırıyoruz.
- Ardından ocağın altını açıp, kıvam alana kadar pişiriyoruz.
- Pişen kremamızın üzerine vanilya, tereyağı, toz krem şantiyi ekleyip mikser ile çırpıyoruz ve üzerini streç ile kapatıp, dolapta 15-20 dakika kadar dinlendiriyoruz.
- Çileklerimizi yıkayıp, büyüklüğüne göre ortadan 2-3 parçaya kesip, hazırlıyoruz.
- Dolaptan kremamızı çıkartıp, uygun kuplarımıza veya kaselerimize önce kremamızdan biraz paylaştıyoruz.
- Süte bandırıp, çıkardığımız bisküvilerimizi ve çileklerimizi sırası ile diziyoruz.
- Kremamızın en üstüne de bisküvi yerleştirip, kalan kremayı kuplarımızın üzerine paylaştırıyoruz.
- Ganajı için uygun bir kapta sıvı kremamızı kaynama noktasına gelene kadar ısıtıp, ocaktan alıp içine çikolatımızı ekleyip, pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırıyoruz.
- Son olarak kuplarımızın üzerine ganajımızdan paylaştırıp, kaşık yardımı ile düzeltip, en üstüne kakao serperek dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun
Not; en az 4-5 saat dolapta dinlendirilmeli, daha güzel oluyor
instagram; tarif_defterim05