Künefe Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram tel kadayıf
- 100 gram tereyağ
- 200 gram tuzsuz peynir
- 2 yemek kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı tereyağ
- 2 su bardağı su
- 1.5 su bardağı şeker
- Limon suyu
Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayalım kenarda bekletelim.
- 100 gram tereyağını eritelim ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
- Derin bir kaba kadayıfı alalım tiftikleyelim akabinde tereyağını üzerine döküp her yerine bulayalım.
- Künefe tepsisine 1 tatlı kaşığı tereyağ sürelim ve 1 kaşık pekmezi de sürelim her yerine yedirelim.
- Kadayıftan biraz alıp tepsiye bastırarak yerleştirilmiş ortasına peynir koyalım ve üzerini tekrar bastırarak kadayıf ekleyelim.
- Fırın tepsimizin içine künefe tesisini koyalım ve 180 derecede ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Oda sıcaklığında olan şerbeti üzerine dökelim servise hazır afiyet olsun dilerseniz kaynak ile servis edebilirsiniz ????.