Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Künefe

Künefe
0
82

dagcı

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,225
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
69
F-D Coin
71

Künefe Tanımı İçin Malzemeler

  • 300 gram tel kadayıf
  • 100 gram tereyağ
  • 200 gram tuzsuz peynir
Tepsiye sürmek için;
  • 2 yemek kaşığı pekmez
  • 2 tatlı kaşığı tereyağ
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı su
  • 1.5 su bardağı şeker
  • Limon suyu

Künefe Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbeti hazırlayalım kenarda bekletelim.
  2. 100 gram tereyağını eritelim ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekletelim.
  3. Derin bir kaba kadayıfı alalım tiftikleyelim akabinde tereyağını üzerine döküp her yerine bulayalım.
  4. Künefe tepsisine 1 tatlı kaşığı tereyağ sürelim ve 1 kaşık pekmezi de sürelim her yerine yedirelim.
  5. Kadayıftan biraz alıp tepsiye bastırarak yerleştirilmiş ortasına peynir koyalım ve üzerini tekrar bastırarak kadayıf ekleyelim.
  6. Fırın tepsimizin içine künefe tesisini koyalım ve 180 derecede ayarlı fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  7. Oda sıcaklığında olan şerbeti üzerine dökelim servise hazır afiyet olsun dilerseniz kaynak ile servis edebilirsiniz ????.
Künefe Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,670Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt